«Λιτή διαβίωση έκανε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, αφού ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά ετοιμάζοντας τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα και τον ενδιέφερε, μόνον όταν είχε συνδαιτημόνες, το προσφερόμενο σε αυτούς φαγητό να έχει ποιότητα», τόνισε ο σημερινός ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε ένα ημίωρο βίντεο, που σήμερα δημοσιοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Δοκίμαζες έκπληξη, εισερχόμενος στο σπίτι του μπιν Λάντεν. ‘Ενα πολύ απλό σπίτι, με μερικά ξύλινα κρεβάτια, πολύ λίγη επίπλωση και λιτή φθηνή διακόσμηση», δήλωσε ο αλ Ζαουάχρι, που φορούσε ένα λευκό τουρμπάνι και μιλούσε με ύφος άνετης ιδιωτικής συζήτησης.

«Τα γεύματα για τους προσκεκλημένους του ήταν ό,τι αυτοί θα επιθυμούσαν : ψωμί εκλεκτής ποικιλίας, πολύ ωραία λαχανικά, αρίστης ποιότητας ρύζι», πρόσθεσε. «Κάποτε, στο Αφγανιστάν, προμηθεύθηκε ολόκληρο κοπάδι αρνιών, για να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες των συχνών, εκείνον τον καιρό, επισκεπτών του».

«Ολα τα χρήματά του, ο μπιν Λάντεν τα ξόδεψε την τζιχάντ», υπογράμμισε συγχρόνως.

«Παραδείγματος χάρη διέθεσε προσωπικά 50 χιλιάδες αμερικανικά δολάρια, για να γίνουν βομβιστικές επιθέσεις στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε Τανζανία και Κένυα, το 1998», από τις οποίες 200 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.
«Την ίδια χρονική στιγμή, όλες οι καταθέσεις του δεν ξεπερνούσαν, πάντως, τα 55.000 δολάρια», τόνισε τέλος ο αλ Ζαουάχρι στο ημίωρο αυτό βίντεο.