Τις τρομακτικές στιγμές της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι αφηγείται ο άνδρας των μυστικών υπηρεσιών που είχε αναλάβει την προστασία της Τζάκι Κένεντι, ο οποίος έχει αποτυπωθεί στις φωτογραφίες της εποχής να επιχειρεί να σκαρφαλώσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Ο 80χρονος σήμερα Clint Hill μιλά για τις στιγμές που κόστισαν τη ζωή του Αμερικανού προέδρου και συνέτριψαν την Τζάκι Κένεντι. Καθώς την πλησίαζε, θυμάται ακόμα την αντίδρασή της: «Τα μάτια της ήταν γεμάτα τρόμο«, γράφει στο βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο «Mrs Kennedy and Me». «Προσπαθούσε να φτάσει κάτι, ένα κομμάτι από το κεφάλι του προέδρου»…

Ο Hill βρισκόταν κοντά στο προεδρικό αυτοκίνητο το Νοέμβριο του 1963, όταν ο Κένεντι πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το λαιμό και κατέρρευσε στα χέρια της γυναίκας του στο Ντάλλας.

Στο βιβλίο του ο Hill γράφει για το πλήθος που ζητωκραύγαζε καθώς περνούσε η αυτοκινητοπομπή του προέδρου και για τη στιγμή που άκουσε μία έκρηξη. Κοίταξε γύρω και είδε τον πρόεδρο να πιάνει το λαιμό του.

«Κάποιος είχε πυροβολήσει τον πρόεδρο κι εγώ έπρεπε να μπω ανάμεσα στον σκοπευτή και τον πρόεδρο και την κα Κένεντι. Τίποτα άλλο δεν είχε σημασία», γράφει.

 

Πριν προλάβει να τους φτάσει ακούστηκαν άλλοι δύο πυροβολισμοί. Η τελευταία σφαίρα χτύπησε τον Κένεντι στο κεφάλι. Οστά και αίμα πετάχτηκαν στο αυτοκίνητο, θυμάται ο Hill.

Το άψυχο σώμα του έπεσε στα χέρια της Τζάκι κι εκείνη του φώναζε «Τζακ, Τζακ, τι σου έκαναν!»

«Πώς επέτρεψα να της συμβεί αυτό», σκεφτόταν ενώ αν είχε κινηθεί ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα μάλλον θα είχε εκείνος δεχθεί τη σφαίρα. «Έκανα ό,τι μπορούσα αλλά ακόμα νιώθω ενοχή», σημειώνει.

Μιλώντας στο περιοδικό People αφηγείται τις σκηνές στο νοσοκομείο Parkland όπου περίμενε μαζί με τη Πρώτη  Κυρία. Τα μάτια της είχαν σκοτεινιάσει, θυμάται.