Παραιτήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου του Νέλσον Μαντέλα για τα Παιδιά (NMCF), Τζέρεμι Ράκτλιφ, από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, αφού παραδέχθηκε ότι είχε φυλάξει κρυφά ακατέργαστα διαμάντια που του είχε δώσει η Ναόμι Κάμπελ το 1997.

Ο κ. Ράκτλιφ παραδέχθηκε ότι είχε τα διαμάντια στην κατοχή του, αφού το διάσημο μοντέλο αναφέρθηκε στο περιστατικό κατά τη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ πριν από δύο εβδομάδες.

Ο πρώην επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης παρέδωσε τα διαμάντια στην αστυνομία της Νότιας Αφρικής μετά την κατάθεση της Κάμπελ, που είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι τα είχε δώσει στο Ράκτλιφ επειδή επιθυμούσε να τα δωρίσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι κατήγοροι επιχειρούν να αποδείξουν ότι επρόκειτο για «ματωμένα διαμάντια» που χάρισε ο Τσαρλς Τέιλορ στη Ναόμι Κάμπελ. Το μοντέλο κατέθεσε ότι δε γνώριζε ποιος της τα χάρισε.

Ο Ράκτλιφ ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατοχή ακατέργαστων διαμαντιών χωρίς άδεια, που αποτελεί έγκλημα στη Νότια Αφρική. Δήλωσε ότι είχε κρατήσει τα διαμάντια χωρίς να το γνωρίζουν οι συνάδελφοί του επειδή ήθελε να προστατέψει τη φήμη του ιδρύματος του Νέλσον Μαντέλα.