Η θεωρία της επίπεδης Γης είναι η νέα τρέλα των συνωμοσιολόγων, απορρίπτοντας αιώνες επιστημονικής γνώσης για χάρη μιας άποψης που μας επιστρέφει σε εποχές προϊστορικές.

Στο νέο επεισόδιο των θιασωτών της θεότρελης υπόθεσης λοιπόν, ένας σκληροπυρηνικός οπαδός βγήκε στην τηλεόραση να αντιπαρατεθεί με έναν άνθρωπο που έχει δει τη Γη από το Διάστημα. Έναν πραγματικό αστροναύτη, ναι!

Η κονταρομαχία έλαβε χώρα στη βρετανική εκπομπή «Good Morning Britain», όταν ο οπαδός της θεωρίας Mark Sargent, ο οποίος είναι σίγουρος πως ζούμε σε έναν σφαιρικό δίσκο, βγήκε να μας πει πως η NASA κρατά μυστικό το σχήμα της Γης, για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει φυσικά.

85ttc3e1

Την ώρα που ανέλυε τη θεωρία του και ξεδίπλωνε βήμα-βήμα τη συνωμοσία της NASA, αφήνοντας τον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν αποσβολωμένο, η συζήτηση έφτασε στον αστροναύτη Terry Virts, ο οποίος ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να αποδείξει εκείνος ότι η Γη είναι πράγματι σφαιρική.

fsfsesfllartsefsdfesf1

Ο Virts έδειξε απλώς μια φωτογραφία της Γης από το βιβλίο του, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος παραμένοντας στο Διάστημα για 200 μέρες. Τόσο απλά!

fsfsesfllartsefsdfesf2

Ο Sargent, απτόητος, χαρακτήρισε και αυτά τα πειστήρια «κατασκευασμένα», λέγοντας πως ο αστροναύτης της NASA είναι υποχρεωμένος να καλύψει τη Διαστημική Υπηρεσία και να συνεχίσει την προπαγάνδα της περί σφαιρικής Γης.