Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης θα έχουν πια υποχρεωτικά τα σφαγεία της Βρετανίας σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να γλιτώσει τα ζώα από την περιττή κακοποίηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε πως από την επόμενη άνοιξη όλα τα σφαγεία που έχουν να κάνουν με ζωντανά ζώα θα πρέπει να έχουν κάμερες στους χώρους τους. Κάμερες απ’ όπου θα ελέγχουν οι κτηνίατροι του κράτους τα πεπραγμένα τους.

Όσοι πιάνονται μάλιστα να κακομεταχειρίζονται τα ζώα θα αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα και ποινές που θα φτάνουν ακόμα και στην απώλεια της άδειάς τους.

AP_219576359742

«Έχουμε μερικά από τα υψηλότερα στάνταρ του κόσμου στην καλή μεταχείριση των ζώων και θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη θέση μας ως παγκόσμιοι ηγέτες, συνεχίζοντας να σηκώνουμε τον πήχη», είπε ο υπουργός, «όλα τα ζώα πρέπει να τα μεταχειριζόμαστε με απόλυτο σεβασμό σε κάθε στάδιο της ζωής τους».

Ο Γκόουβ έκανε και μια αναφορά στο Brexit, δοθείσης της ευκαιρίας: «όσο αποχωρούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζουμε να παράγουμε το φαγητό μας με τα απολύτως υψηλότερα πρότυπα».

AP_904569567947

Οι φιλοζωικές ενώσεις της χώρας καλωσόρισαν όπως ήταν φυσικό το μέτρο…