Τα νέα της οινοποιίας είναι εξόχως δυσοίωνα, καθώς οι καταστροφικές για το κρασί ξηρασίες στις κατεξοχήν οινοπαραγωγές ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία δηλαδή, έχουν περιορίσει δραστικά τη συγκομιδή.

Όπως μας λέει το «CNN», το κρασί που παράγεται στην Ευρώπη ισοδυναμεί με περισσότερη από τη μισή παγκόσμια παραγωγή οίνου και το 2017 άγγιξε ιστορικό χαμηλό. Σύμφωνα μάλιστα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συγκομιδή του 2017 ήταν η χειρότερη από το 1982, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 14% από την περσινή χρονιά.

Αλλά και οι φωτιές που έπληξαν την Καλιφόρνια, τον τέταρτο μεγαλύτερο οινοπαραγωγό του κόσμου, σύμφωνα με το «People», κουτσούρεψαν ακόμα περισσότερο το μέλλον του κρασιού.

AP_17287661267794

Ο αντιπρόεδρος του οργανισμού WineAmerica, Michael Kaiser, είπε χαρακτηριστικά στο «CNN» πως «ο πραγματικός κίνδυνος είναι η πιθανή απώλεια ζημιών στους αμπελώνες για τα επόμενα χρόνια. Απέχουμε πολύ από το να ξέρουμε τι θα σημάνει αυτό για τα οινοποιεία».

Και βέβαια λιγότερο κρασί σημαίνει πολύ υψηλότερες τιμές, κάτι που όπως μας λέει το «CNN» συμβαίνει ήδη, με πολλές ετικέτες να έχουν αυξήσει τις τιμές τους ακόμα και κατά 10%…