Ο υπουργός Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών Ρισάρ Φεράν δεν έχει «κανένα λόγο» για τον οποίο θα πρέπει να παραιτηθεί «για όσο» δεν υπάρχει απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία της Βρέστης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, όπως μετέδωσε το AFP.

«Η έναρξη της προκαταρκτικής έρευνας δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στην θέση που εγώ ο ίδιος έχω διατυπώσει δημοσίως: για όσο δεν υπάρχει απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, δεν έχω κανένα λόγο να ζητήσω από τον Φεράν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση» εξήγησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μοντερό-Φολτ-Ιόν (Σεν ε Μαρν).

«Έχει την εμπιστοσύνη μου, αυτή είναι η θέση που διατύπωσα την Τρίτη, το είπα χθες Τετάρτη, βρισκόμαστε στην Πέμπτη, το επαναλαμβάνω και πιστέψτε με, σχεδιάζω να το επαναλαμβάνω όσο η κατάσταση δεν αλλάζει» υπογράμμισε ο Φιλίπ.

«Ένας υπουργός σε βάρος του οποίου θα απαγγελθούν κατηγορίες θα παραιτηθεί αμέσως, αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση που εγώ διατυπώνω και δεν έχω κανένα λόγο να την αλλάξω» επέμεινε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.