Την επώδυνη δοκιμασία της, που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή της 2χρονης κόρης της, περιγράφει η 27χρονη Cheryl Bell από τη Βρετανία, προειδοποιώντας και τους άλλους γονείς για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει μια μπαταρία.

Το κορίτσι κινδύνεψε να πεθάνει καθώς κατάπιε μια μικρή στρογγυλή μπαταρία λιθίου. Η μπαταρία αφαιρέθηκε στο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο, αφού πρώτα είχε προκαλέσει σοβαρή εσωτερική ζημιά στο σώμα του κοριτσιού.

aspdao5

Σύμφωνα με την μητέρα της, η Kacie, που έχει πλέον πάρει εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, είναι τυχερή που ζει.

Όπως εξηγεί το BBC, οι μπαταρίες λιθίου αντιδρούν με το ανθρώπινο σάλιο και μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στον οισοφάγο.

«Διαλύθηκα, μέσα μου είμαι νεκρή» είπε στο BBC η 27χρονη. «Έκλαψα, φώναξα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που να μπορώ να κάνω. Κατέρρευσα, δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου».

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει την Cheryl πως η κόρη της είχε 40% πιθανότητες να μην τα καταφέρει και το κορίτσι χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις λόγω της ζημιάς που είχε προκαλέσει η μπαταρία.

aspdao2

«Ήταν δύσκολο, ήμουν στο πλάι της κάθε μέρα. Κοιμόμουν 3-4 ώρες τη νύχτα», εξήγησε η μητέρα της. «Ανησυχούσα, μόνο αυτό έκανα».

Τα τραύματα της Kacie έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει κανονικά. «Δεν είναι 100% καλά αλλά επιστρέψαμε στο σπίτι μας, μπορεί να φάει και να πιει, ακολουθεί ειδική διατροφή», περιέγραψε η μητέρα της.

«Ελπίζουμε πως θα αναρρώσει πλήρως, αλλά δεν πιστεύουμε πως αυτή θα είναι η τελευταία επέμβαση στον οισοφάγο της…».

aspdao1