Ένας δύσκολος δρόμος περιμένει αυτόν που θα διαδεχθεί το Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία, προειδοποίησε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Είναι φανερό ότι είναι μεγάλη ευθύνη και πρόκληση για το νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας», τόνισε ο Χέιγκ αναφερόμενος στον Μάριο Μόντι, στον οποίο ανατέθηκε χθες η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών για να βγει η Ιταλία από την κρίση.

«Τού ευχόμαστε τα καλύτερα και περιμένουμε να δούμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Χέιγκ προσερχόμενος στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια σημαντική πρόκληση, αλλά είναι πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες να δείξουν ότι θα ακολουθήσουν έναν αξιόπιστο δρόμο για να αντιμετωπίσουν τα χρέη και τα ελλείμματα. Αυτό κάνουμε και στη Βρετανία και περιμένουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν το ίδιο», τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα των πυρηνικών στο Ιράν ο βρετανός υπουργός δήλωσε ότι δεν προβλέπεται προς το παρόν μια στρατιωτική επέμβαση για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά τόνισε ότι «όλες οι επιλογές κατά της Τεχεράνης παραμένουν στο τραπέζι».