Πλωτή παγωμένη πολιτεία

Οι κάτοικοι του Umka θα ζουν μέσα σε ένα τεράστιο θόλο


ΚΟΣΜΟΣ
22:40
24/10/2011
Πλωτή παγωμένη πολιτεία
1
loading

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μοντέρνα πολιτεία σε ένα παγωμένο νησί του Αρκτικού Κύκλου, ως μια τελευταία κίνηση από την πλευρά του Κρεμλίνου να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω από το κάλυμμα πάγου.

Θα ονομάζεται Umka, από το όνομα μιας διάσημης πολικής αρκούδας καρτούν, ενώ οι πρώτοι 5.000 κάτοικοί του θα ζουν κάτω από ένα τεράστιο θόλο, που θα τους προστατεύει από τις θερμοκρασίες που… πέφτουν μέχρι και κάτω από τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτή η πόλη θα λειτουργεί ως στρατηγικό φυλάκιο στα βόρεια της Ρωσίας» λέει ο αρχιτέκτονας Valery Rzhevskiy, ο οποίος έχει ήδη παρουσιάσει τα πρωτότυπα σχέδιά του στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έδειξε να συμφωνεί.

Πηγές αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα μένουν στρατιώτες, συνοριοφύλακες, μέλη των μυστικών υπηρεσιών, επιστήμονες και ερευνητές καθώς η Μόσχα παίρνει στα σοβαρά τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής ζώνης.

Η πόλη των θαυμάτων («wonder city») όπως την αποκαλούν θα κοστίσει όχι λιγότερα από 4,6 δισ. ευρώ και θα χτιστεί στο απομακρυσμένο νησάκι Kotelniy στο αρχιπέλαγος Novosibirsk, σε απόσταση περίπου 1.000 μιλίων από το Βόρειο Πόλο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar ineth

  Τέλειο, βέβαια να πω την αλήθεια αρχικά νόμισα πως θα μιλούσαν για ένα πλωτό νησί από πάγο-πυκρίτη.
  Τι είναι αυτό?
  κα΄τα τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο Τσόρτσιλ ήταν έτοιμος να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση που θα έδινε σητν ΄χωρα του πλεονέκτημα κόντρα στις δυνάμεις του Άξονα. Ένα κύριος εμφανίστικε και πρότεινε να φτιάξουν πλοία από ένα μίγμαμ πολτού ξύλου και νερού που ως πάγος αποκτούσε εξαιρετική συνοχή και αντοχή και καθιστούσε οποιοδήποτε πλωτό μέσο ουσιαστικά αβύθιστο και άμεσα επισκευάσιμο εν πλω. Το αστείο είναι πως το εν λόγω υλικό έχει μεγάλη αντοχή και στις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις και δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιηθεί ΄μόνο σε παγομένα ύδατα.
  Παρά το ότι όλες οι έρευνες απέδειξαν πως το σχέδιο ήταν εφικτό και οι δυνατότητες τεράστιες ο Τσόρτσιλ δεν προχώρησε στην κατασκευή τέτοιων πλοίων και ο εφευρέτης του Πυκρίτη αυτοκτόνησε ατιμασμένος.
  Το τραγικό είναι πως ακόμα και σήμερα η τεχνολογία θεωρείτε ριξηκέλεθει και είναι πάντα στο συρτάρι των προτάσεων για έναν παγομένο στόλο στο μέλλον από διάφορες δυνάμεις......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει