Το ενδεχόμενο να συνδέσουν τα δύο αεροδρόμια της Βρετανίας, το Heathrow και το Gatwick εξετάζουν υπουργοί στη χώρα. Και επειδή θα αναρωτιέστε με ποιο τρόπο, μια σιδηροδρομική γραμμή που θα κοστίσει πέντε δισεκατομμύρια λίρες θα ενώνει το δυτικό Λονδίνο με το δυτικό Σάσεξ με μια διαδρομή που θα έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά.

Τα τρένα θα κινούνται με ταχύτητα 180 μιλίων την ώρα και θα αναχωρούν κάθε πέντε λεπτά.

Η πρόκληση ωστόσο θα είναι η μεταφορά των επιβατών και των αποσκευών τους από το ένα αεροδρόμιο στο άλλο μέσα σε 75 λεπτά.

Κι ενώ το αεροδρόμιο του Gatwick και οι επιχειρηματικοί κύκλοι καλωσορίζουν την ιδέα καθώς εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η συμφόρηση στον εναέριο χώρο του Λονδίνου, εταιρείες όπως η British Airways και η Easy Jet αντιδρούν στο σχέδιο αυτό καθώς το θεωρούν χρονοβόρο και υπερβολικά ακριβό και ισχυρίζονται ότι έτσι δεν θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης ενός επιπλέον διαδρόμου στα νοτιοανατολικά.

Οι υπέρμαχοι της ιδέας ισχυρίζονται ότι το «Heathwick» θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα αεροδρόμια Charles de Gaulle, της Φρανκφούρτης και του Schiphol στο Άμστερνταμ, διευκολύνοντας περισσότερες μεταβιβάσεις.

Αυτή τη στιγμή, η Βρετανία σημειώνει απώλειες ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως έναντι της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.