Χωρίς εντάσεις ήταν η περασμένη νύχτα στο βόρειο Κόσοβο, όπου οι Σέρβοι κάτοικοι παραμένουν στα οδοφράγματα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στην κεντρική γέφυρα του ποταμού Ίμπαρ, που χωρίζει τη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου στο βόρειο και νότιο τμήμα, οι Σέρβοι ενίσχυσαν χθες βράδυ τα οδοφράγματα μεταφέροντας με φορτηγά χαλίκια.

Από την άλλη πλευρά της γέφυρας, η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR) ενίσχυσε την παρουσία της, με Γερμανούς στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στη γέφυρα.

Οι στρατιώτες της KFOR τοποθετούν κοντέινερ και συρματόπλεγμα σε τοποθεσία, όπου παλαιότερα υπήρχε στρατιωτική βάση.

Στην περιοχή υπάρχουν επίσης τεθωρακισμένα μεταγωγικά οχήματα και είναι έντονη και η παρουσία της αστυνομίας του Κοσόβου.

Η παρουσία της KFOR έχει ενισχυθεί και στη βοσνιακή συνοικία, στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Οι Σέρβοι έχουν στήσει οδοφράγματα στο βόρειο Κόσοβο από τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν η κυβέρνηση της Πρίστινας, για να αποκαταστήσει την παρουσία της στην περιοχή, έστειλε τελωνειακούς υπαλλήλους και αστυνομικούς στις δύο διαβάσεις, Μπρνιακ και Γιάρινιε.

Ως απάντηση, οι Σέρβοι κάτοικοι στο βόρειο Κόσοβο απέκλεισαν οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας και διάνοιξαν δρόμο για να παρακάμπτουν τη διάβαση Γιάρινιε.

Την Τρίτη, επτά πολίτες και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συμπλοκές Σέρβων κατοίκων του βόρειου Κοσόβου με άντρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR), κοντά στη διάβαση Γιάρινιε.