Αν και συνήθως ακούμε τη φράση «η τρέλα πάει στα βουνά», στην περίπτωση μας η τρέλα πάει στα… λεφτά! Ακολουθούν περιπτώσεις και περιστατικά από «παραξενιές», εκκεντρικότητες και ιδιοτροπίες από τον κόσμο τον πλουσίων:

Ο εκατομμυριούχος που άνοιξε τράπεζα σπέρματος για κατόχους Νόμπελ

Το 1980, ο Robert Clark Graham δημιούργησε μια τράπεζα σπέρματος, όπου δότες θα μπορούσαν να ήταν μόνο οι πιο έξυπνοι αυτού του κόσμου. Δεχόταν για δότες μονάχα κατόχους Νόμπελ και έτσι της δόθηκε το παρατσούκλι «Nobel Prize Sperm Bank»! Ωστόσο, η εύλογη έλλειψη δοτών καθώς και το αδύναμο -λόγω ηλικίας- σπέρμα όσων έγιναν δότες, ανάγκασε τον Graham να γίνει πιο «ελαστικός» στα κριτήρια επιλογής του δότη. Έτσι έθεσε ως προϋποθέσεις ο λήπτης να είναι παντρεμένος και οι υποψήφιοι δότες να έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Αργότερα, η τράπεζα άρχισε να δέχεται και αθλητές καθώς και επιστήμονες.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1983, σύμφωνα με φήμες οι τράπεζα είχε δεχτεί ως δωρητές σπέρματος 19 έξυπνους άντρες, μεταξύ των οποίων και τον William Bradford Shockley που είχε κερδίσει Νόμπελ φυσικής το ’56 καθώς και άλλους δύο ανώνυμους επίσης κατόχους Νόμπελ. Μετά το θάνατο του Graham το 1999, η ιδιότυπη αυτήγ τράπεζα σπέρματος έκλεισε έχοντας συμβάλλει στη γέννηση 229 παιδιών από τα οποία κανένα δεν προερχόταν από κάτοχο Νόμπελ. Μέχρι στιγμής επίσης, κανένα από τα παιδιά αυτά δεν έχει κερδίσει κάποιο βραβείο Νόμπελ.

Ο εκατομμυριούχος που κατηγορήθηκε ότι αφόδευε μπροστά από καφετέρια

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου προσπαθούσε να ανακαλύψει ποίος ήταν ο υπαίτιος για τις ακαθαρσίες που έβρισκε κάθε πρωί έξω από το μαγαζί του. Έτσι εγκατέστησε κλειστό σύστημα παρακολούθησης με κάμερες. Από το υλικό που καταγράφηκε, η αστυνομία μελετώντας το οδηγήθηκε στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον του 71χρονο εκατομμυριούχο Salvatore Cerreto. Ο Cerreto είχε καταγραφεί από τις κάμερες, να πηγαίνει με ένα χαρτί υγείας έξω από το μαγαζί, να κατεβάζει το παντελόνι του και να αφοδεύει! Για τέσσερα χρόνια, πριν τη σύλληψη, και άλλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δήλωναν στην αστυνομία πως είχαν αντιμετωπίσει και αυτοί πρόβλημα με ακαθαρσίες έξω από τα μαγαζιά τους.

Η πρώτη εικονική εκατομμυριούχος

Αν και συνήθως οι εκατομμυριούχοι βγάζουν χρήματα από χρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και από επιχειρήσεις, η Ailin Graef, έγινε η πρώτη εκατομμυριούχος μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Second Life»! Η πρώην καθηγήτρια Κινέζικων, κατάφερε να φτιάξει μια τεράστια περιουσία στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού αγοράζοντας εκτάσεις γης στις οποίες έχτιζε οικήματα τα οποία στη συνέχεια πούλαγε σε άλλους παίχτες.

Από το 2004 που ξεκίνησε να παίζει, η Graef έφτασε να έχει περιουσία 300 εκατομμυρίων Linden δολαρίων που είναι το νόμισμα του παιχνιδιού. Ωστόσο, τα λεφτά αυτά μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά δολάρια με ισοτιμία της τάξεως του 275 δολάρια παιχνιδιού προς 1 πραγματικό δολάριο! Έτσι η Graef που ζει κοντά στη Γερμανία κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος!

Ο εκατομμυριούχος που χάρισε όλη την περιουσία του γιατί του προκαλούσε δυστυχία

Ο Karl Rabeder που μεγάλωσε στη φτώχια πίστευε πως η ζωή του θα έφτιαχνε εάν είχε λεφτά. Ωστόσο όταν κατάφερε να πλουτίσει, ο Karl ανακάλυψε ότι ήταν δυστυχισμένος. Έτσι, ξόδεψε ολόκληρη την περιουσία του που έφτανε τα 3 εκατ. λίρες αγγλίας. «Το σχέδιο μου, ήταν να μην έχω πια τίποτα. Τα λεφτά οδηγούν σε έλλειψη παραγωγικότητας κάτι που εμποδίζει να γίνεις ευτυχής», δήλωσε. Ο Karl Rabeder πούλησε την πολυτελή βίλλα του στις Άλπεις, όπου και διέμενε και σκοπεύει να μετακομίσει σε μια ξύλινη καλύβα στο Ίνσμπρουκ της Αυστρία. Όλα του τα χρήματα δόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής!

Ο εκατομμυριούχος σκύλος με περιουσία μεγαλύτερη των 300 εκατ. δολαρίων

Ο Gunther ο 4ος, είναι ένας σκύλος ράτσας γερμανικού ποιμενικού, και είναι -τυπικά- το πλουσιότερο σκυλί του κόσμου με περιουσία 372 εκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας του σκυλιού αυτού, ήταν ο κληρονόμος της Karlotta Liebenstein, μίας Γερμανίδας κόμισσας. Ζει σε μια βίλα στο Μαϊάμι η οποία αγοράστηκε από την Μαντόνα!

Ο εκατομμυριούχος που υιοθετήθηκε από μια φυλή της Κένυας

Ο Graham Pendrill είναι ο πρώτος λευκός που γίνεται δεκτός από τη φυλή των Μασάι. Ο συγκεκριμένος εκατομμυριούχος, είχε πάει ένα ταξίδι στην Κένυα. Εκεί βοήθησε στην επίλυση μιας διαμάχης μεταξύ της φυλής, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του προύχοντα των Μασάι! Κατά τη διάρκεια της τελετής προς τιμήν του θυσιάστηκε μια αγελάδα!

Από τη στιγμή που επέστρεψε στην πατρίδα του, φοράει μόνο ρούχα των Μασάι και σανδάλια. «Οι άνθρωποι μπορεί να με λένε εκκεντρικό, δεν με πειράζει», δηλώνει. Ο Pendrill σχεδιάζει να πουλήσει την αξίας 1,2 εκατ. λιρών βίλα του και να μεταναστεύσει στην Κένυα, ώστε να ζήσει με τους Μασάι!

Ο εκατομμυριούχος που αγόρασε ολόκληρη πόλη

Ο Scott Alexander αγόρασε ολόκληρη πόλη της Βουλγαρίας στην οποία έδωσε το όνομα του και τη μετέτρεψε σε τουριστικό προορισμό! Ο 31χρονος που ζει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, αγόρασε την πόλη πληρώνοντας 3 εκατ. λίρες. Ο λόγος που επέλεξε να δώσει το όνομα του στην πόλη, σύμφωνα με τον ίδιο είναι γιατί το αρχικό όνομα της είναι πολύ δύσκολο να προφερθεί!

Η νοσοκόμα που αν και έγινε εκατομμυριούχος δεν εγκατέλειψε τη δουλειά της

Η Karen Shand που κέρδισε 1 εκατ. λίρες από τηλεπαιχνίδι αποφάσισε να μην σταματήσει να εργάζεται ως νοσοκόμα, που ήταν η δουλειά που είχε πριν το ευχάριστο συμβάν.

Ο άστεγος δισεκατομμυριούχος

Ο Nicholas Berggruen είναι ένας άστεγος δισεκατομμυριούχος καθώς δεν έχει δικό του σπίτι. Μην υποθέσετε βέβαια ότι μένει και στο δρόμο. Ο Berggruen μένει μονάχα σε ξενοδοχεία! Ο ίδιος δηλώνει πως έχασε το ενδιαφέρον του να αγοράζει αντικείμενα. Έτσι άρχισε να πουλάει όλα του τα υλικά αγαθά, όπως τα σπίτια που είχε στη Νέα Υόρκη και τη Φλώριδα καθώς και το αυτοκίνητο του. Το σχέδιο του είναι να δώσει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες και τη συλλογή έργων τέχνης που κατέχει σε ένα νέο μουσείο του Βερολίνου. Το 2010 η περιουσία του υπολογιζόταν στα 2,2 δισ. δολάρια!

Ο εκατομμυριούχος που έβαλε την κόρη του να εργαστεί σε κατάστημα φαστφούντ

Ο Thaksin Shinawatra , που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης από το 2000 μέχρι το 2006, έστειλε την κόρη του σε ηλικία 17 ετών, να δουλέψει part-time σε κατάστημα mcdonalds αφού μπήκε στο πανεπιστήμιο. Η δουλεία της είναι όπως και κάθε υπαλλήλου του καταστήματος: είτε δουλεύει στο ταμείο, είτε φτιάχνει μπέργκερ! «Οι φοιτητές συνήθως εργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους» δηλώνει. «Ο λόγος είναι προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία αλλά και να μάθουν να εκτιμούν την αξία του χρήματος και πως πρέπει να τα ξοδεύουν», εξηγεί ο Shinawatra, ο οποίος είχε επίσης εργαστεί σε αντίστοιχο κατάστημα όταν σπούδαζε στις ΗΠΑ.