Αιχμάλωτη, δεμένη με σχοινιά και με χειροπέδες κρατούσε επί 36 ώρες τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό ζευγάρι στο Σόμερσετ της Βρετανίας.

Η άτυχη γυναίκα είχε εμπλακεί- άθελά της, σύμφωνα με το δικαστήριο- στις μηχανορραφίες του 56χρονου επιχειρηματία  Zekri Gris και της 35χρονης γυναίκας του Dina.

Η νεαρή γυναίκα ονόματι Narissa είχε προσληφθεί το 2015 από το ζευγάρι για να καθαρίζει το σπίτι του αλλά και για να προσέχει τους τέσσερις γιους του, ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Λίγο καιρό μετά, σύμφωνα με τη Daily Mail, η σύζυγος προσέφερε στη Narissa λεφτά για να κάνει σεξ με τον άνδρα της και να μαγνητοσκοπήσει την πράξη τους. Στόχος της ήταν στη συνέχεια να του ζητήσει διαζύγιο και να τον κατηγορήσει με απιστία με «όπλο» το βίντεο αυτό, η νεαρή οικιακή βοηθός όμως αρνήθηκε κάθε συμμετοχή σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Στη συνέχεια βρέθηκε κατηγορούμενη από τον σύζυγο για κλοπή 12.000 λιρών- κάτι που επίσης εκείνη αρνήθηκε σθεναρά.

Όμως το ζευγάρι συνασπίστηκε εναντίον της και τον περασμένο Ιούνιο την αιφνιδίασαν δένοντάς τη με σχοινιά και χειροπέδες και κλείνοντας το στόμα της με ταινία, μια δοκιμασία που κράτησε τουλάχιστον 36 ώρες- και την οποία δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν.

Συνολικά την κράτησαν αιχμάλωτη τρεις ημέρες, μέχρι που εκείνη κατάφερε να λυθεί και να χρησιμοποιήσει τα δεσμά της για να κατέβει από το παράθυρο του σπιτιού, όπου την κρατούσαν κλειδωμένη. Οι γείτονες την αντίκρισαν να τρέχει στο δρόμο φορώντας μόνο το νυχτικό της και να καλεί σε βοήθεια, κάλεσαν την αστυνομία και κάπως έτσι η περιπέτειά της έληξε.

Ο 56χρονος παραδέχθηκε στο δικαστήριο την ενοχή του και καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Η γυναίκα του έχει επίσης παραδεχθεί την ενοχή της και αναμένεται η ανακοίνωση της ποινή της.

Η Narissa είχε αρχίσει να δουλεύει στο σπίτι της οικογένειας όταν έληξε η σπουδαστική της βίζα για τη Βρετανία, κι έτσι αντί να επιστρέψει στη χώρα της έμεινε εκεί ως παράνομη μετανάστρια.

«Πολλοί παράνομοι μετανάστες είναι ευάλωτοι και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, είτε μένουν εγκλωβισμένοι στο Καλαί είτε διασχίζουν τη θάλασσα με μια φουσκωτή λέμβο είτε πέφτουν στα νύχια ανθρώπων όπως ο Gris και η γυναίκα του», τόνισε ο εισαγγελέας.

Την άποψη της οικογένειας των κατηγορουμένων, που επιμένει πως η Narissa έκλεψε μεγάλο χρηματικό ποσό, εξέφρασε η ανιψιά του 56χρονου. «Είχε πολλά μετρητά γιατί ήθελε να κάνει στη γυναίκα του έκπληξη αγοράζοντάς της ένα καινούριο αυτοκίνητο», ανέφερε, «ο θείος μου λυπάται πολύ γι’ αυτό που έκανε και έχει μετανιώσει. Όμως ό,τι έγινε έγινε, παραδέχθηκε την ενοχή του. Ανησυχούμε για το τι θα γίνουν τα τέσσερα παιδιά τους όταν ανακοινωθεί η ποινή και της Dina…».

syfstd2