Διήμερο εθνικό πένθος στη Χιλή για τα 21 θύματα από τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας την Παρασκευή κήρυξε ο ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονταν χθες αν και η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα εξεύρεσης επιζώντων, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανασύρει τις 17 σορούς που δεν έχουν βρεθεί.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, τύπου Casa, διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση μετά τη συντριβή του, που σημειώθηκε ύστερα από δύο αποτυχημένες απόπειρες του πιλότου να προσγειωθεί εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Ανάμεσα στα θύματα είναι μια από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές προσωπικότητες της χώρας, ο 44χρονος δημοσιογράφος Φελίπε Καμιροάγκα, η σορός του οποίου δεν έχει βρεθεί. Ο Καμιροάγκα πήγαινε στο νησί για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά το σεισμό και το τσουνάμι του 2010.

Ανάμεσα στις σορούς που έχουν βρεθεί είναι αυτές του Ρομπέρτο Μπρους, επίσης δημοσιογράφου του TVN, της Σίλβια Σλάγκερ, παραγωγού του ίδιου δικτύου, και της Γκάλια Δίας, του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτισμού. Η τέταρτη σορός ανήκει σε στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας.