Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους και ακόμα εννέα τραυματίστηκαν σε μια σειρά επιθέσεων στην επαρχία Ντιγιάλα, στο κεντρικό Ιράκ.

Σύμφωνα με με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν όταν αντάρτες πυροδότησαν τα ξημερώματα βόμβες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στις κατοικίες των ατόμων που είναι υπεύθυνα για να ξυπνούν τους κατοίκους για το «σουχούρ» (το γεύμα στο τέλος της νύχτας κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού), στην αλ Χουδάιδ, που βρίσκεται στην Μπακούμπα. Επιπλέον στο κέντρο της Μπακούμπα ένα μέλος της πολιτοφυλακής που μάχεται κατά της αλ Κάιντα σκοτώθηκε από αντάρτες, σημείωσε Ιρακινός συνταγματάρχης, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο συνταγματάρχης δήλωσε: «Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται μία γυναίκα και ένα παιδί και ανάμεσα στους τραυματίες δύο γυναίκες και ένα παιδί», πληροφορία που επιβεβαίωσε και ένας γιατρός του γενικού νοσοκομείου της Μπακούμπα.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ένας γιατρός του γενικού νοσοκομείου της Μπακούμπα.