«Δεν έδρασε μόνος του» ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης έξω από ναό στην Μπανγκόκ, τη Δευτέρα, κατά την οποία 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την πορεία των ερευνών ο αρχηγός της ταϊλανδικής αστυνομίας Σομιότ Πουμπανμουάνγκ, ο ύποπτος ανήκει σε «δίκτυο».

«Δεν υποπτεύομαι ένα πρόσωπο, υποπτεύομαι πολλά. Πιστεύω πως έχουν εμπλακεί Ταϊλανδοί, αλλά δεν λέω ότι είναι μόνο Ταϊλανδοί ή ότι είναι ξένοι», ανέφερε.

Οι ταϊλανδοί ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν την εθνικότητα του υπόπτου, ούτε αν αυτός βρίσκεται ακόμη στη χώρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ήδη από χθες, η αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο που διακρίνεται στο βίντεο το οποίο έχει καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας την ώρα που αφήνει ένα σακίδιο ανάμεσα στον κόσμο μερικά λεπτά πριν από την έκρηξη. Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση για μαρτυρίες και προσφέρει το ποσό του ενός εκατομμυρίου μπατ (25.400 ευρώ) για οποιαδήποτε πληροφορία βοηθήσει στη σύλληψη του άνδρα.

Ο Πουμπανμουάνγκ πρόσθεσε επίσης πως δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν μία μικρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην Μπανγκόκ συνδέεται με αυτήν της Δευτέρας.