Μπορεί η Ισπανία να κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Ολλανδία, η οποία μπορεί στο Μουντιάλ να έφθασε στην πηγή του αλλά να μην ήπιε τελικά το νερό, όμως έχει να υπερηφανεύεται καθώς οι κάτοικοί της είναι από τους ευτυχέστερους στον κόσμο.

Οι λόγοι για αυτά τα αποτελέσματα, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι οικονομικοί. Έτσι οι πέντε χώρες με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους είναι η Δανία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ολλανδία. Και δεν είναι τυχαίο που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική θέση και όλες απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ευημερίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 155 κρατών από το 2005 μέχρι το 2009 και τελικά αποδεικνύει ότι τα χρήματα μπορούν να «αγοράσουν» την ευτυχία.
Για του λόγου το αληθές, στη Δανία, το κατά κεφαλήν εισόδημα ήταν 36.000 δολάρια για το 2009.

Ωστόσο, πολύ σημαντικό κριτήριο ήταν και η ψυχολογική κατάσταση των ερωτηθέντων και η κάλυψη των κοινωνικών τους αναγκών, κάτι που δεν προσδιορίζεται πάντα με το χρήμα.

Παράδειγμα αποτελεί η Κόστα Ρίκα, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω χώρες όπως οι ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί οι ανθρώπινοι δεσμοί στην Κόστα Ρίκα είναι δυνατοί, επιτρέποντάς τους να είναι ευτυχισμένοι ανεξαρτήτως των χρημάτων.