Επιχείρηση εκφοβισμού της οικογένειάς του από το στρατόπεδο της υποψήφιας της Δεξιάς στο Περού Κέικο Φουχιμόρι κατήγγειλε ο γιος του συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα εξαιτίας της υποστήριξης του νομπελίστα συγγραφέα στον αντίπαλό της Ογιάντα Ουμάλα.

«Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα του πατέρα μου» δήλωσε ο δημοσιογράφος Αλβαρο Βάργκας Λιόσα στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Ουμάλα χθες, τρεις ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

«Σήμερα το απόγευμα, η μαφία “φουχιμοντεσινίστα” έστειλε στο σπίτι του μια ομάδα μπράβων σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που μένουν εκεί. Η απάντηση του πατέρα μου σε αυτούς τους μπράβους είναι “Ο Ογιάντα πρόεδρος”», τόνισε.

Η έκφραση «φουχιμοντεσινίστα» αναφέρεται στον πατέρα της υποψήφιας της δεξιάς και πρώην πρόεδρο του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι και στον στενό του συνεργάτη Βλαντιμίρο Μοντεσίνος που έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο διάσημος συγγραφέας είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι η κόρη του Μοργκάνα δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές.

Ο Μάριο Βάγκα Λιόσα είχε ψηφίσει τον πρώτο γύρο τον απερχόμενο πρόεδρο Αλεχάντρο Τολέδο και μετά τα αποτελέσματα είχε ταχθεί κατά της Φουχιμόρι, επισημαίνοντας πως κάθε ψήφος υπέρ της νομιμοποιεί την διαφθορά και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υποστηρικτές της Φουχιμόρι ισχυρίζονται πως ο Βάργκας Λιόσα δεν έχει ακόμα ξεπεράσει την ήττα του από τον Αλμπέρτο Φουχιμόρι στις προεδρικές του 1990.