Ένας σερβιτόρος στη σύνοδο της Ομάδας G8 συνελήφθη εντός της ζώνης απαγόρευσης πλεύσης να κάνει κάιτ-σερφ, ανακοινώθηκε σήμερα από την ναυτική διοίκηση Μάγχης και Βορείου Θαλάσσης.

Ο σερβιτόρος στο διεθνές κέντρο συνεδρίων της Ντοβίλ, όπου πραγματοποιείται οι σύνοδος των αρχηγών κρατών της Ομάδος των πλέον ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου, πίστευε πως το ειδικό του σήμα θα ήταν αρκετό να του επιτρέψει την πρόσβαση στην αυστηρά φρουρούμενη θαλάσσια ζώνη γύρω από τον τόπο διεξαγωγής της συνάντησης και θα του επέτρεπε να επιδοθεί σε θαλάσσιες δραστηριότητες στα ανοικτά, τονίζει η ίδια πηγή.

Ο άνδρας αυτός, έχοντας το σήμα του, κατά πάσα πιθανότητα ξεκίνησε από κάποια παραλία στην οποία επιτρέπονταν η πρόσβαση και οι θαλάσσιες δραστηριότητες. Οι δυνάμεις ασφαλείας «συνόδευσαν» τον παρείσακτο έξω από τη ζώνη απαγόρευσης. Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η χερσαία ζώνη απαγόρευσης εκτείνεται σε έκταση σχεδόν ενός χλμ. κατά μήκους της παραλίας. Η πρόσβαση από θαλάσσης απαγορεύεται σε μία μέση ακτίνα 5 ναυτικών μιλίων (περίπου 9 χλμ.) γύρω από τη Ντοβίλ.