Το οχτώ βδομάδων κουτάβι ήταν αδέσποτο στους δρόμους, αφού το γεγονός ότι δεν άκουγε ήταν πρόβλημα για τους παλιούς του ιδιοκτήτες. Τώρα όμως βρήκε ζεστασιά και ένα νέο σπιτικό, ενώ μαθαίνει τη γλώσσα των κωφών, αφού οι νέοι τους ιδιοκτήτες είναι επίσης κωφοί.

Τη χαριτωμένη Alice είχε παρατήσει ένας κτηνοτρόφος στην Ιρλανδία λόγω της ακοής της, αλλά φιλοζωικές οργανώσεις τη μάζεψαν και την περιέθαλψαν μέχρι να βρεθεί κάποιος που να τη θέλει. Η Marie Williams και ο Mark Morgan ήταν το τέλειο ζευγάρι για να την πάρει, αφού είναι και οι δυο τους κωφοί, οπότε δεν είχαν πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν ακούει.

«Σκεφτόμασταν να πάρουμε ένα σκύλο, αλλά όταν είδαμε ότι ήταν κουφή δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ήταν τόσο όμορφη και το πρόβλημα με την ακοή της μας έκανε να την αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο- ξέραμε ότι ταίριαζε να έρθει στην οικογένειά μας», λέει η Marie Williams για τον κατοικίδιο φίλο της.

Τώρα η Alice μαθαίνει τη γλώσσα των αφεντικών της, αφού τα τρία παιδιά του ζευγαριού έχουν πέσει «με τα μούτρα» επάνω της από τη χαρά τους.