Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα από τη μεταβατική κυβέρνηση ο τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Ουνές.

Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑP o Ουνές δεν άσκησε σχεδόν καθόλου τα καθήκοντά του μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Παρίσι, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο 75χρονος Ουνές, πρώην πρεσβευτής, τοποθετήθηκε στη μεταβατική κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι στις 27 Ιανουαρίου. Την πρώτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στις 17 Ιανουαρίου διατέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών.

Στη Γαλλία ο Ουνές είχε κάνει φιλοφρονήσεις στην ομόλογό του Μισέλ Αλιό – Μαρί και την είχε διαβεβαιώσει «πάνω απ’ όλα για τη φιλία της Τυνησίας», τη στιγμή που η γαλλίδα υπουργός καλείτο να δώσει εξηγήσεις για το ταξίδι αναψυχής που πραγματοποίησε στην Τυνησία χρησιμοποιώντας ιδιωτικό αεροσκάφος ενός τυνήσιου επιχειρηματία, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια του έκπτωτου τυνήσιου προέδρου.

Ακόμα η Αλιό-Μαρί η οποία διέμεινε στην Τύνιδα σε ξενοδοχείο του ίδιου επιχειρηματία είχε προτείνει μάλιστα στο καθεστώς του Μπεν Αλι αστυνομική συνεργασία Γαλλίας-Τυνησίας για να μπορέσουν οι τυνησιακές ένοπλες δυνάμεις ν΄αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις.

Τον Ουνές είχαν γιουχάρει στις 7 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο, ζητώντας την άμεση αποχώρησή του υπουργού μετά τις δηλώσεις του στο Παρίσι.