«Φύρερ» χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τη λύπη του για τη διεθνή κοινότητα που «απλά παρακολουθεί τις βάρβαρες πράξεις του Νετανιάχου και της παρέας του που ισοδυναμούν με γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις στα εγκαίνια νέων πολεμικών πλοίων για το τουρκικό ναυτικό στη βορειοδυτική επαρχία Γιάλοβα, μεταδίδει η Dailysabah.

«Παρακολουθούμε αυτούς που υποστηρίζουν το Ισραήλ άνευ όρων. Όσοι κλείνουν τα μάτια στις σφαγές σήμερα, θα το μετανιώσουν αύριο. Οι δυτικές χώρες απέτυχαν στο τεστ για τη Γάζα. Έχασαν την αξιοπιστία τους. Η φασιστική νοοτροπία αυτών που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τη δημοκρατία ήρθε στην επιφάνεια. Αγνόησαν τις δολοφονίες γυναικών και βρεφών», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την παλαιστινιακή πλευρά και υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Τον Δεκέμβριο, συνέκρινε τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ. «Συνήθιζαν να καταγγέλλουν τον Χίτλερ. Δεν διαφέρεις καθόλου από τον Χίτλερ. Ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο αυτοί. Έχουν κάθε είδους υποστήριξη από τη Δύση, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σκότωσαν περισσότερους από 20.000 κατοίκους της Γάζας» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος σε εκδήλωση στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα.