Τον τρόμο έζησαν επιβάτες εξαιτιας πολύ δυνατών αναταράξεων κατά τη διάρκεια πτήσης που ανάγκασαν τον πιλότο του αεροπλάνου που ταξίδευε από τα Μπαρμπάντος στο Μάντσεστερ να κάνει εκτροπή σε λιγότερο από τρεις ώρες μετά την απογείωσή του.

Οι 225 επιβάτες και τα 13 μέλη του πληρώματος, που βρισκόταν στο αεροπλάνο που εξυπηρετούσε μια κρουαζιέρα P&O, περίμεναν να επιστρέψουν στο σπίτι τους για τα Χριστούγεννα, αφού απογειώθηκαν από τα Μπαρμπάντος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δυόμισι ώρες μετά την απογείωση της πτήσης Maleth Aero 1975 από τα Μπαρμπάντος, το Airbus A300-200 παρουσίασε σοβαρές «αναταράξεις στον αέρα», ενώ ταξίδευε στα 38.000 πόδια.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις Βερμούδες και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη μακριά από τις οικογένειές τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των Βερμούδων, Όουεν Ντάρελ, δήλωσε: «Γνωρίζουμε την κατάσταση και εργαζόμαστε επιμελώς, για να διασφαλίσουμε την ευημερία όλων των εμπλεκομένων. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη γρήγορη ανταπόκριση όλου του προσωπικού των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που διασφάλισαν την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος».

@manchesternews

A plane bound for Manchester Airport was forced to divert to Bermuda after hitting ‘freak turbulance’ which left 11 people injured #manchestereveningnews #breakingnews #manchesterairport #pandocruises #bermuda #barbados #turbulance

♬ original sound – Manchester News

Εκπρόσωπος της P&O Cruises δήλωσε: «Μια πτήση από τα Μπαρμπάντος στο Μάντσεστερ έκανε αναγκαστική προσγείωση στις Βερμούδες νωρίτερα χθες το πρωί μετά από πολύ δυνατές (απροσδόκητες) αναταράξεις. Λυπούμαστε πολύ για αυτή τη διακοπή του ταξιδιού τους μετά τις διακοπές τους και συνεργαζόμαστε με την αεροπορική εταιρεία και τα ξενοδοχεία, για να τους φροντίσουμε και να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στο σπίτι τους το συντομότερο δυνατό αύριο».

Οι 11 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.