Σε συνολικά 21.110 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι έχουν σκοτωθεί και 55.243 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (27/12) το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 195 Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν και 325 που τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters.

Πτώματα Παλαιστινίων θάβονται σε ομαδικό τάφο

Πτώματα Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν με φορτηγό στη Ράφα όπου θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο, επεσήμανε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Παραλάβαμε (…) μεγάλο αριθμό μαρτύρων. Κάποια ήταν ακέραια πτώματα, σε άλλες περιπτώσεις ήταν ανθρώπινα υπολείμματα», δήλωσε ο Μαρουάν αλ Χαμς, επικεφαλής επιτροπής αντιμετώπισης της κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης στη Ράφα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε εξάλλου τη «βαθιά ανησυχία της για τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας», καλώντας να γίνεται «διάκριση» μεταξύ των πολιτών και των μαχητών.