Τρομακτικές στιγμές έζησε ένας ακροβάτης τσίρκου, ο οποίος έπεσε από ύψος αρκετών μέτρων από ένα περιστρεφόμενο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να σπάσει τον ώμο, το χέρι και το πόδι του, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της παράστασης.

Ο 20χρονος έπεσε ενώ βρισκόταν στον «γιγάντιο τροχό του θανάτου» στο τσίρκο Hippodrome στο Great Yarmouth του Νόρφολκ στην Αγγλία το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το BBC.

Ο Τζακ Τζέι δήλωσε «πραγματικά ευχαριστημένος», που δεν υπέστη σοβαρότερους τραυματισμούς. «Οι υπεύθυνοι για την υγεία και την ασφάλεια διεξάγουν έρευνα», είπε.

Ο Τζέι, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του τσίρκου, ανέφερε ότι η αιτία φαίνεται να ήταν «ανθρώπινο λάθος» και ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιο σφάλμα στον εξοπλισμό ή στα εξαρτήματα.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είχε ξαναδεί την παράσταση, είπε ότι ο καλλιτέχνης είχε δεμένα τα μάτια. «Γλίστρησε ή σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος και στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μέρος του νούμερου, οπότε συνέχισα να καταγράφω. Συχνά αστοχούν επίτηδες, για να ξεσηκώσουν κατά κάποιον τρόπο το κοινό και να το κάνουν να αναστατωθεί, αλλά μετά καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πλέον αναρρώνει.

Σημειώνεται πως ένα παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί σε παράσταση στο Αγρίνιο, όπου ένας ιταλός ακροβάτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια παράστασης, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο και να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.