Η ανακαίνιση μιας παλιάς κουζίνας μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να βάψετε τα υπάρχοντα ντουλάπια της. Όταν επιλέγετε, λοιπόν, τι χρώμα θα τα βάψετε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ντουλάπια της κουζίνας καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οπότε τα ανοιχτόχρωμα είναι συνήθως καλύτερα από τα σκούρα ή πιο έντονα χρώματα.

Το χρώμα που θεωρείται απαγορευτικό για τα ντουλάπια της κουζίνας

Κουζίνα μοβ

Το Textbook Painting μοιράζεται περισσότερα σχετικά με τα καλύτερα χρώματα για τα ντουλάπια της κουζίνας και συνιστά να επιμείνετε σε ανοιχτά ουδέτερα χρώματα. Αλλά ποιο χρώμα θεωρείται απαγορευτικό για τα ντουλάπια της κουζίνας σας;

Το Apartment Therapy μίλησε με ειδικούς σε θέματα ακινήτων σχετικά με τα καλύτερα χρώματα ντουλαπιών κουζίνας. Όλοι οι επαγγελματίες με τους οποίους συζήτησαν συμφώνησαν ότι το μοβ είναι η χειρότερη επιλογή χρώματος για την κουζίνα. Το μοβ είναι ένα πολύ τολμηρό χρώμα που θα περιόριζε τις επιλογές διακόσμησης και τους πιθανούς αγοραστές.

Μικρή μοβ κουζίνα

Ωστόσο, αν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας στο εγγύς μέλλον, οι πιθανές ευκαιρίες μεταπώλησης δεν έχουν σημασία. Άλλα χρώματα από τα οποία η Colleen Toner, μεσίτρια ακινήτων στο Lynn της Μασαχουσέτης, προειδοποίησε να μείνετε μακριά είναι τα έντονα ροζ και πορτοκαλί, τα φθορίζοντα κίτρινα και το μαύρο.

Τα ιδανικότερα χρώματα για την κουζίνα

Κουζίνα

Από την άλλη πλευρά, τα φωτεινά ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το γκρι και το καφέ, είναι οι καλύτερες αποχρώσεις για την κουζίνα. Ωστόσο, προσέξτε να μην επιλέξετε μια ουδέτερη απόχρωση που έχει χρυσές ή μαυρισμένες αποχρώσεις, αλλιώς τα ντουλάπια θα φαίνονται ξεπερασμένα.

Το κόκκινο είναι ένα άλλο χρώμα που πρέπει να προσέξετε, επειδή θα ήταν δύσκολο να ταιριάξετε την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου με αυτό. Αν θέλετε κάτι πιο τολμηρό χωρίς, ωστόσο, η κουζίνα σας να φαίνεται υπερβολική, η Toner προτείνει να επιλέξετε από τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου της αντίκας.