Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε πιο φυσικές και βιώσιμες μεθόδους καθαρισμού, αγοράζοντας φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά ή χρησιμοποιώντας υπάρχουσες πρώτες ύλες του σπιτιού για την καθαριότητα του χώρου.

Η μαγειρική σόδα, το ξίδι, το λεμόνι και άλλα προϊόντα αναδεικνύνονται στους «βασιλιάδες» της καθαριότητας για όσους θέλουν λαμπερά αποτελέσματα, χωρίς χημικά και βαριές επιπτώσεις για το περιβάλλον. Αν και ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος ακόμη για να αποκτήσει περισσότερος κόσμος οικολογική συνείδηση, η αρχή μπορεί να γίνει από μικρά καθημερινά πράγματα που κι αυτά βάζουν το λιθαράκι τους στην οικολογία.

Ένα από αυτά είναι και οι κάψουλες που χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο πιάτων, οι οποίες μπορούν να αντικατασταθούν με σπιτικές, για εξίσου αστραφτερά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Fern Green, «Natural Home Cleaning» το οποίο περιγράφει απλές μεθόδους καθαρισμού και λύσεις για κάθε χώρο του σπιτιού, τα υλικά που θα χρειαστείτε για να παρασκευάσετε μόνοι σας κάψουλες για το πλυντήριο πιάτων είναι 480 γρ. μαγειρική σόδα, 480 γρ. βόρακα, 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξίδι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.

Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι διαθέτετε τα απαραίτητα υλικά τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγειρική σόδα και τον βόρακα. Προσθέστε σιγά σιγά το ξίδι και τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε καλά. Προσοχή γιατί το ξίδι θα δημιουργήσει αφρώδη δράση.

Μόλις ολοκληρώσετε το συνδυασμό των υλικών μετρήστε μία κουταλιά της σούπας και ρίξτε την σε παγοθήκες. Αφήστε να στεγνώσει και να σκληρύνει το μείγμα όλη την νύχτα και την επομένη αφαιρέστε προσεκτικά από τις παγοθήκες σε μία καθαρή επιφάνεια και αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο ή πλαστικό βάζο. Οι σπιτικές κάψουλες για το πλυντήριο πιάτων είναι έτοιμες.

TAGS