Ο Εσθονός αθλητής Jaan Roose περπάτησε κατά μήκος ενός φωτισμένου σχοινιού πάχους 2,5 εκατοστών που συνδέει δύο πολυτελή ξενοδοχεία στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο σχοινοβάτης της Red Bull είναι παγκοσμίως γνωστός και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην σχοινοβασία. Το τελευταίο του επίτευγμα ήταν στο Καζακστάν, όπου διέσχισε ένα σχοινί μήκους 500 μέτρων μεταξύ δύο βουνών.

Περπατώντας τα περισσότερα από 150 μέτρα που συνδέουν τους εμβληματικούς Katara Towers στο Κατάρ, ευρισκόμενος σε ύψος 195 μέτρων, έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι ήταν η μακρύτερη σε μήκος διαδρομή σε σχοινί αλλά και η ψηλότερη για τον ίδιο μέχρι τώρα.

«Οτιδήποτε αξίζει να πετύχεις, έχει και τις προκλήσεις του, και είμαι περήφανος που ολοκλήρωσα αυτή τη δοκιμασία. Ήταν η πιο δύσκολη που έχω κάνει ποτέ καθώς οι συνθήκες της ζέστης και του ανέμου προσέθεταν ένα ακόμα στοιχείο που έπρεπε να διαχειριστώ ταυτόχρονα με το να βρίσκομαι πάνω στο σχοινί», ανέφερε ο Roose.

«Τα ζεστά φώτα LED και το επιπλέον βάρος τους άλλαξαν επίσης τον τρόπο με τον οποίο το σχοινί αλληλεπιδρούσε με εμένα και το βάρος του σώματός μου», πρόσθεσε. Είναι σαν να κάνεις skateboard σε έναν μεγάλο βαρύ κορμό δέντρου παρά σε μια ελαφριά σανίδα», είπε.