Texas Dolly, El Matador, The Magician, The Professor και Poker Brat είναι μόνο μερικά από τα nicknames που στο άκουσμά τους μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό ο άνθρωπος τον οποίο συνοδεύουν.

Πως όμως βγήκαν μερικά από τα γνωστότερα (αλλά και κάποια λιγότερο γνωστά) παρατσούκλια των επαγγελματιών παικτών; Μια αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα δημοσιεύθηκε σε δημοφιλές πόκερ site και σας την παρουσιάζουμε!

Doyle «Texas Dolly» Brunson: Το πρώτο συνθετικό του nickname του Brunson προέρχεται βέβαια από τον τόπο καταγωγής του, το Τέξας. Για το δεύτερο είναι… υπεύθυνος ο Jimmy “«Τhe Greek» Snyder ο οποίος έλεγε λάθος το μικρό όνομα του «παππού» του πόκερ, μια παράφραση η οποία έμελλε να τον ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Thomas «Amarillo Slim» Preston: Ο Preston κατάγεται από το Αμαρίλλο του Τέξας ενώ πάντοτε ήταν όσο αδύνατος είναι και σήμερα. Η αυτοβιογραφία του ονομάζεται «Amarillo Slim in a World of Fat People».

Paul «Eskimo» Clark: Κάποια περίοδο της ζωής του ο Clark έμενε στην παγωμένη Αλάσκα.

Carlos «El Matador» Mortensen: O Mortensen γεννήθηκε στο Εκουαδόρ αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τους γονείς του στην Ισπανία, όπου οι matadors είναι κομμάτι του πολιτισμού της χώρας.

Antonio «The Magician» Esfandiari: Πριν ασχοληθεί με το πόκερ, ο Esfandiari δοκίμασε την επαγγελματική του τύχη ως ταχυδακτυλουργός.

Men «The Master» Nguyen: Οι πάμπολλοι Βιετναμέζοι παίκτες που έμαθαν τα μυστικά του πόκερ από τον Nguyen τον έβλεπαν (και τον αποκαλούσαν) Master τους.

Howard «The Professor» Lederer: Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από ακαδημαϊκή οικογένεια, δεν είχε ποτέ κάποια πανεπιστημιακή καριέρα και λέγεται ότι δεν είναι και πολύ λάτρης του ψευδώνυμού του.

John «World» Hennigan: Δεν έχει μείνει ούτε έχει ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη. Το «World» που τον συνοδεύει προέρχεται από την πεποίθηση πολλών ότι είναι πάντοτε έτοιμος να βάλει στοίχημα «για οτιδήποτε υπάρχει στον κόσμο».

Phil «The Poker Brat» Hellmuth: Ο κάτοχος 11 μπρασελέ WSOP δημιούργησε έναν αρκετά προσοδοφόρο μύθο για τον εαυτό του, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι περιβόητες εκρήξεις του είναι απλά ένα καλά σκηνοθετημένο κομμάτι της όλης εικόνας του.

Mike «The Mouth» Matusow: Προφανώς επειδή ποτέ δεν… βάζει γλώσσα μέσα!

David «Devilfish» Ulliott: Devil fish είναι ένα τεράστιο ψάρι που ζει στα βάθη της θάλασσας και είναι τόσο επιθετικό όσο ο Ulliott στα τραπέζια του πόκερ.

Phil «The Unabomber» Laak: Η φιγούρα του με τη κουκούλα στα τραπέζια θύμισε σε αρκετούς το σκίτσο που δημοσίευσε το FBI για τη σύλληψη του βομβιστή Ted «Unabomber» Kaczynski.

Chris «Jesus» Ferguson: Μακρύ μαλλί και μούσι, με μια ευρεία αντίληψη των πραγμάτων μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι μοιάζει με την εικόνα του Ιησού Χριστού…

Jack «Treetop» Strauss: Με ύψος που ξεπερνά τα 2 μέτρα, ο Strauss μοιάζει ικανός να φθάσει τις κορυφές των δέντρων.

Johnny «The Orient Express» Chan: Αυτό το παρατσούκλι μπορεί να μη χρησιμοποιείται πια, όμως του δόθηκε τη δεκαετία του ’80 από την ταχύτητα με την οποία πέταγε έξω τους αντιπάλους του στα τελικά τραπέζια των τουρνουά που συμμετείχε.

Greg «The Fossilman» Raymer: Χρησιμοποιεί ένα αντικείμενο-απολίθωμα ως card protector.

Dan «Action» Harrington: Διάσημος για το tight παιχνίδι του, παρά το γεγονός ότι του αρέσει να δίνει έμφαση σε αυτό το image και να κάνει επιθετικά moves βασισμένος σε αυτή την αντίληψη των αντιπάλων του.

Πηγή: pokerunion.gr