Ποιος δεν θυμάται την μακρομαλλούσα καστανομάλλα αθώα έφηβη κοπέλα με τα μαλλιά κολλημένα στο στήθος και τους τηλεθεατές να «τρέμουν» μην τυχόν και αποκαλυφθεί, να ανακαλύπτει την άγνωστη φύση της αλλά και τον έρωτα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Η Μπρουκ Σιλντς, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Γαλάζια Λίμνη», μπήκε από νωρίς στο χώρο της σόουμπιζ και κέρδισε τους πάντες με την εξωτική ομορφιά της και την πηγαία αθωότητά της.

wkbrrokshldss7

Ο πατέρας της ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και η μητέρα της μία φτωχή κοπέλα που όταν έμεινε έγκυος πήρε χρήματα από τον «πεθερό» της για να ρίξει το παιδί. Εκείνη όχι μόνο δεν το έριξε, αλλά παντρεύτηκαν, γέννησε κανονικά την Μπρουκ, με τον γάμο να μην αντέχει για πολύ.

Η μητέρα της αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη συγκλονιστική ομορφιά της κόρη της για να τα βγάζουν πέρα και μία διαφήμιση για σαπούνι ήταν η αρχή της καριέρας της.

«Ποτέ δεν αισθάνθηκα το σοκ που παθαίνουν όσοι γίνονται διάσημοι και χάνουν την ιδιωτική ζωή τους» θα πει η Μπρουκ Σιλντς σε άρθρο της στον Observer. «Η πορεία μου στη σόουμπιζ ξεκίνησε όταν ήμουν 11 μηνών. Για μένα δεν υπήρξε ποτέ ζωή χωρίς φλας και φωτογράφους».

Η «Κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης»

Το 1978, σε ηλικία 12 ετών, η Μπρουκ Σιλντς υποδύθηκε ένα κορίτσι που μεγάλωνε σε οίκο ανοχής στην ταινία «Η Κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης» (Pretty Baby). Η ταινία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο κόσμος στράφηκε εναντίον της μητέρας της Σιλντς κατηγορώντας της ότι εκμεταλλευόταν την κόρη της για βγάλει λεφτά.

wkbrrokshldss11

«Θυμάμαι ότι δεν καταλάβαινα για ποιο λόγο γινόταν όλη αυτή η φασαρία. Η μαμά μου είχε γίνει έξαλλη. Με φώναξε και μου είπε: “Σου άρεσε που έπαιξες στην ταινία”; Απάντησα “ναι” κι εκείνη είπε: “Τότε… γ@@@ τους όλους” έχει πει η 52χρονη σήμερα ηθοποιός.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ταινία είχε σταθεί αφορμή να βιώσει «μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής της» όπως την χαρακτήρισε η ίδια.

Το συμβάν έγινε στο Φεστιβάλ Καννών, όταν η «Κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης» ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα. Κάποια στιγμή που ήταν περικυκλωμένη από κόσμο είδε με την άκρη του ματιού της ένα ψαλίδι να την πλησιάζει. Ένας θαυμαστής προσπάθησε να της κόψει τα μαλλιά…

wkbrrokshldss8

Γαλάζια Λίμνη

Το 1980, η ταινία «Γαλάζια Λίμνη» με πρωταγωνιστές την Μπρουκ Σιλντς και τον Κρίστοφερ Άτκινς μάγεψε το κοινό με το ειδυλλιακό τοπίο στα νησιά Φίτζι, ενώ τα κέρδη της ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ταυτόχρονα σόκαρε αρκετούς καθώς το γυμνό τη δεκαετία του ’80 σε εμπορικές ταινίες ήταν ασυνήθιστο, ειδικά όταν οι ρόλοι των πρωταγωνιστών ήταν ανήλικοι. Το θέμα της ταινίας ήταν η ζωή δύο νεαρών ναυαγών που εκτός από τη μάχη για την επιβίωση, παλεύουν και με την άγνωστη φύση τους και καθώς γίνονται έφηβοι, αλλάζουν, αγαπιούνται και κάνουν έρωτα.

wkbrrokshldss10

Το εφηβικό γυμνό της «Γαλάζιας Λίμνης» την κατέστησε για πολλές οικογένειες «απαγορευμένη» ταινία.

Η Σιλντς ήταν μόλις 15 ετών. Οι παραγωγοί χρειάστηκε να λογοδοτήσουν στη Γερουσία και να αποδείξουν ότι στις γυμνές σκηνές η πρωταγωνίστρια είχε αντικατασταθεί από ενήλικη συνάδελφό της. Μάλιστα λέγεται ότι στις κοντινές σκηνές που η Σιλντς μιλούσε και δεν μπορούσε να ντουμπλαριστεί, τα μακριά μαλλιά της ήταν κολλημένα με κόλλα στο στήθος για να μην κουνηθούν και το αποκαλύψουν.

wkbrrokshldss9

Η Σιλτνς, αν και ανήλικη, γοήτευσε το αντρικό κοινό. Ακόμα και ο συμπρωταγωνιστής της, παραδέχτηκε ότι στην αρχή την ερωτεύτηκε, αλλά περνώντας ο καιρός, παρέμειναν δύο καλοί φίλοι. Η Μπρουκ Σιλντς έγινε σταρ και για πολλά χρόνια τα lifestyle περιοδικά φιλοξενούσαν εκτενή ρεπορτάζ για τον αν είναι ή όχι παρθένα.

Ήταν μια επικοινωνιακή τακτική που συντηρούσε τόσο η μητέρα της όσο και ο μάνατζέρ της. Τελικά δεν βοήθησε καθόλου την καριέρα της, καθώς δεν έκανε καμία άλλη τόσο μεγάλη επιτυχία.

Η προκλητική διαφήμιση του Κάλβιν Κλάιν

Σειρά έχει η προκλητική διαφήμιση για τα τζιν του Κάλβιν Κλάιν. Στο βίντεο ακουγόταν η έφηβη Μπρουκ να λέει στην κάμερα: «Τι μπαίνει ανάμεσα σε εμένα και τα Κάλβιν Κλάιν τζιν μου; Τίποτα».

Η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν είχε αντιληφθεί εξαρχής γιατί είχε προκαλέσει τόσο μεγάλο σάλο η διαφήμιση. Άργησε να καταλάβει το σεξουαλικό υπονοούμενο. Αυτό έγινε όταν πια εκείνη είχε ενηλικιωθεί.

Ο κύκλος των «προκλητικών» ταινιών έκλεισε με την «Ατελείωτη Αγάπη» (Endless Love) που κυκλοφόρησε 1981. Η Σιλντς έχει γίνει πια ένα σύμβολο του σεξ, φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών και οι άντρες αναφέρονται με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια στην εξωτερική ομορφιά της.

wkbrrokshldss4

Οι άντρες της ζωής της και η… πρώτη της φορά

Από την ζωή της Σιλντς δεν έλειψαν οι φιλίες και τα φλερτ ακόμα και με τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής σκηνής όπως ο Μάικλ Τζάκσον με τον οποίο ανέπτυξαν μία πολύ στενή φιλία, ο Τζορτζ Μάικλ, ο Λίαμ Νίλσον.

wkbrrokshldss5 wkbrrokshldss6

Το 2009 στο βιβλίο της «There Was a little Girl» (Ήταν κάποτε ένα μικρό κορίτσι) η ίδια αποκάλυψε ότι έκανε πρώτη φορά σεξ σε ηλικία 22 ετών με τον τότε σύντροφό της, Ντιν Κέιν, που αργότερα υποδύθηκε τον Σούπερμαν στην τηλεοπτική σειρά «Λόις και Κλαρκ».

Η δήλωσή της αυτή προκάλεσε αίσθηση και όπως ήταν φυσικό έγινε θέμα στον Τύπο. «Ήμασταν τρελοί ο ένας για τον άλλον» έχει δηλώσει στο People ενώ εξήρε και την υπομονή του σε αυτό τον τομέα: «Τον έκανα να περιμένει αρκετό καιρό».

Ωστόσο η ίδια φαίνεται να μετάνιωσε που έμεινε τόσο καιρό παρθένα:

«Πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Θα είχα χάσει την παρθενιά μου πολύ νωρίτερα αν δεν ήμουν τόσο ανασφαλής. Έχει και η μαμά μου ευθύνη για αυτό, δε με συμβούλεψε ποτέ για την επαφή μου με τα αγόρια. Νομίζω κατά βάθος θα ήθελε να μείνω παρθένα για πάντα» λέει στην αυτοβιογραφία της.

Μάλιστα δεν διστάζει να περιγράψει πώς αντέδρασε μετά την πρώτη της φορά:

«Αμέσως μετά, ήμουν τόσο συγκλονισμένη που πήδηξα από το κρεβάτι και άρχισα να τρέχω ολόγυμνη στον διάδρομο σαν κάποιος να μου είχε μόλις κλέψει το πορτοφόλι. Ο Ντιν σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει πίσω μου με ένα κάλυμμα στα χέρια του. Με αγκάλιασε σφιχτά και με ρώτησε πού πήγαινα. Φοβόμουν ότι εγκαταλείπω τη μητέρα μου».

wkbrrokshldss2

Το 1997 παντρεύτηκε τον διάσημο τενίστα Αντρέ Αγκάσι, ένας γάμος που δεν στέριωσε. Το 2001, ακολούθησε ένας δεύτερος γάμος με τον σεναριογράφο Κρις Χέντσι. Η καριέρα της είχε επανέλθει και σύντομα γίνεται και μητέρα. Δεν ένιωθε έτοιμη να αναλάβει το ρόλο της μητέρας και είχε απελπιστεί. Η επιλόχεια κατάθλιψη της δημιουργεί αυτοκτονικές τάσεις. Ξεπέρασε την κατάθλιψη με τη χρήση φαρμάκων.

Η Μπρουκ Σιλντς ζει στη Νέα Υόρκη με το σύζυγο και τις δύο κόρες της. Αν και η ίδια ξεκίνησε το μόντελινγκ και την ηθοποιία σε πολύ τρυφερή ηλικία, δεν σκοπεύει να αφήσει τις κόρες της να ακολουθήσουν το μόντελινγκ ή γενικότερα μια καριέρα στη σόουμπιζ πριν τελειώσουν το κολέγιο.

wkbrrokshldss1

Η ίδια ήταν μόλις 15 ετών όταν πόζαρε με ένα στενό τζιν Calvin Klein σε μία προκλητική φωτογράφιση με σεξουαλικό υπονοούμενο. Δέχτηκε να το ξανακάνει 37 χρόνια μετά, κι έτσι σήμερα στα 52 της χρόνια φοράει τα εσώρουχα του γνωστού οίκου και απλά εντυπωσιάζει.