Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Επομένως, αν νιώθουμε ότι ασφυκτιούμε μέσα στις παραλίες και τον κόσμο κάθε καλοκαίρι, δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε και να επιλέξουμε πιο… ψαγμένους προορισμούς!

Άρα, αν νιώθετε κάπως πιο…κομπιουτεράς για να ανεχτείτε άλλη μια βραδιά γεμάτη με γραμμωμένους «θεούς» της παραλίας και ολονύκτια πάρτι, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα…

Cern, Ελβετία

Ακόμα κι αν δεν είστε τόσο «σπασίκλας», σίγουρα θα έχετε ακουστά τον επιταχυντή σωματιδίων που βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας. Αν και δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «ανοιχτό σε τουρίστες» – ναι, δεν μπορείτε να μπείτε, υπάρχει το «The Globe» που έχει πολλά εκθέματα σχετικά με τις επιστήμες και μπορείτε να ξεναγηθείτε στα εργαστήρια.

Τηλεσκόπιο Atacama, Χιλή

Σας αρέσουν τα πανίσχυρα τηλεσκόπια; Σας αρέσει να παρατηρείτε ουράνια σώματα που βρίσκονται εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά; Τότε πρέπει να πάτε στη Χιλή και πιο συγκεκριμένα στο τηλεσκόπιο Atacama που βρίσκεται στην ομώνυμη έρημο.

Το τηλεσκόπιο είναι τοποθετημένο σε ύψος 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και υπάρχουν σχέδια να γίνει πιο φιλικό προς τους επισκέπτες μέσω της ανέγερσης ενός ξενοδοχείου.

Τουρνουά RoboGames, ΗΠΑ

Σε όλους αρέσουν τα ρομπότ. Επομένως, αν σας αρέσει πολύ να βλέπετε χειροποίητα ρομπότ να διαλύουν το ένα το άλλο, ταξιδέψτε έως την ακτή του Σαν Φραντσίσκο και παρακολουθήστε την Ολυμπιάδα των Ρομπότ.

Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε το δικό σας ρομπότ και να λάβετε κι εσείς μέρος! Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και δε σχετίζονται όλες με μάχες ρομπότ, οπότε μη χάνετε χρόνο!

Μουσείο Μπαντάι, Τόκιο

Η Ιαπωνία είναι η πατρίδα των παιχνιδιών, ηλεκτρονικών και μη, οπότε αν βρεθείτε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, περάστε από το μουσείο Μπαντάι στο Τόκιο.

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνεται ένα μοντέλο ανθρακωρυχείου, μια συλλογή παιχνιδιών απ’ όλον τον κόσμο και προθήκες με διάσημες φιγούρες, μεταξύ των οποίων και αυτές των θρυλικών Power Rangers. Είναι απαραίτητο για τους οπαδούς των καρτούν!