Ανακαλύψτε τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της Ολυμπιάδας σε μία θεματική εβδομάδα, από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, που διοργανώνει το ξενοδοχείο Λιοτόπι.

Το Λιοτόπι σχεδίασε εκτός της διαμονής, ένα καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα δημιουργήσουν μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Ξενάγηση στα Αρχαία Στάγειρα και βοτανολογία, μία συναρπαστική περιπατητική διαδρομή μέσα στο δάσος του Αριστοτελικού Βουνού, προστατευμένο από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Natura 2000 με την Πανωραία Κοκκίνη.

– Συζήτηση με θέμα: «Αριστοτέλης η ζωή και το έργο του» από τον πολιτικό επιστήμονα Ιωάννη Μποίτση.

– Εργαστήριο μαγειρικής χρησιμοποιώντας βότανα από το Αριστοτελικό Βουνό και την γύρω περιοχή. Η κυρία Λουλουδια και οι φίλες σας δείχνουν τα μυστικά της πίτας.

– Εργαστήριο animation για παιδιά και ενήλικες βασισμένο στην σύνθεση της κινούμενης εικόνας χρησιμοποιώντας αναλογικές κινηματογραφικές εφαρμογές.υ

Ολυμπιάδα

Η Ολυμπιάδα είναι ένα πανέμορφο προσφυγικό χωριό 700 κατοίκων, χτισμένο κατά μήκος της παραλίας που απλώνεται στο μυχό ενός φυσικού λιμανιού. Η περιοχή πλαισιώνεται από μαγευτικές παραλίες, καταπράσινο δάση και το βουνό του Χολομώντα, ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Ξενοδοχείο Λιοτόπι

Το σπίτι των προσφύγων από τη Μ. Ασία, είναι ένα γοητευτικό άνετο ξενοδοχείο δίπλα στην θάλασσα με ένα πανέμορφο κήπο. Τα 16 διαφορετικά επιπλωμένα δωμάτια, δέκα από αυτά έχουν θέα στην θάλασσα. Οι κεντημένες μαξιλαροθήκες, η σημασία στην λεπτομέρεια και η φιλόξενη ατμόσφαιρα κάνει τους πελάτες του να το επισκέπτονται συχνά.

Ξενοδοχείο Germany

Το ξενοδοχείο Germany, σε αντίθεση με το όνομα του, είναι ένα ελληνικό ξενοδοχείο, ανοιχτό όλο το χρόνο, με νησιώτικη ατμόσφαιρα, που χτίστηκε το 1966 στην κυριολεξία πάνω στο κύμα της θάλασσας, που η θέα της αποτελεί μοναδική απόλαυση για κάθε ένοικο του. Η κυρία Τασούλα, η οικοδέσποινα του ξενοδοχείου, θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Πρωινό

Κάθε μέρα μπορείτε να γευτείτε το παραδοσιακό βιολογικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, φτιαγμένο από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Λουλουδιά Αλεξιάδου. Σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά, πίτες, ομελέτες, και ντόπια γαλακτοκομικά. Το πρωινό έχει επιλεγεί από το Greek Breakfast www.greekbreakfast.gr.

Δείπνο

Το δείπνο σερβίρεται στο εστιατόριο Ακρογιάλι, πάνω στη θάλασσα, όπου ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Σαρρής, σας προτείνει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα και τοπικές σπεσιαλιτέ που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το μενού του εστιατορίου είναι γνωστό για μελομένο χταπόδι, μακαρονάδα με θαλασσινά, τα αχνιστά μύδια Ολυμπιάδας και το σκορδάτο χταπόδι όλα μαγειρεμένα με προϊόντα της περιοχής.

Σημειώσεις

– Για τους πελάτες του ξενοδοχείου, οι δραστηριότητες της θεματικής εβδομάδας είναι δωρεάν.

– Διαμονή στο Hotel Liotopi (μήνας Μάιος) σε δίκλινο με πρωινό και γεύμα, 81 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

– Δείπνο A La Carte στο εστιατόριο Ακρογιάλι, πάνω στο κύμα. Σπιτική κουζίνα με συνταγές των ιδιοκτητών, περιλαμβάνει μαγειρευτά, ψαρικά, αλλά και της ώρας.

– Για όσους αγαπούν το περπάτημα ή το ποδήλατο υπάρχουν χάρτες με διαδρομές και καλαθάκι για πικ νικ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις εξής σελίδες: Hotel Liotopi Facebook, Hotel Liotopi, Hotel Germany Facebook, Hotel Germany, Hotel Liotopi/Germany.