Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του Λάτσιο, της περιοχής γύρω από τη Ρώμη, είναι η λίμνη Turano. Οι επισκέπτες της ιταλικής πρωτεύουσας δεν έχουν ιδέα ότι πολύ κοντά στην Αιώνια Πόλη, που κάθε καλοκαίρι «βράζει» από τη ζέστη, βρίσκεται ένα μαγεμένο μέρος που έχει τη θέα, την ιστορία, το φαγητό και μια απίστευτη αίσθηση φρέσκου αέρα.

Δεν προοριζόταν να γίνει τόπος διακοπών. Όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο πρώην δικτάτορας της Ιταλίας, διέταξε την κατασκευή αυτής της τεχνητής λίμνης τη δεκαετία του 1930 για να τροφοδοτεί με νερό τα κοντινά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, το τελευταίο πράγμα που περίμενε ήταν να μετατραπεί σε καταφύγιο αναζωογόνησης για ανθρώπους που λαχταρούσαν ανοιχτούς χώρους.

Η λίμνη Turano έχει ιδανική τοποθεσία

Λίμνη Τουράνο

Η λίμνη βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα αλλά μακριά από το θόρυβο και το χάος, στην ύπαιθρο βόρεια της Ρώμης, και περιβάλλεται από λόφους. Η τοποθεσία φιλοξενούσε κάποτε την αρχαία φυλή των Fallisci, προτού εξαλειφθούν από τους Ρωμαίους.

Αγελάδες και πρόβατα που κυκλοφορούν ελεύθερα υποδέχονται τους επισκέπτες κατά μήκος ενός δρόμου που είναι χαραγμένος μέσα σε ένα βαθύ δάσος και οδηγεί στη λίμνη. Μόλις βγείτε από το δάσος, το μαγευτικό τοπίο της λίμνης «αναγκάζει» τους οδηγούς να σταματήσουν σε ένα άνοιγμα με παγκάκια για να απολαύσουν τη θέα.

Η λίμνη είναι γεμάτη με γιγάντιους κυπρίνους που προσελκύουν ψαράδες από όλη την Ιταλία για διαγωνισμούς ψαρέματος.

Λίμνη Τουράνο

Δύο γραφικές πόλεις με πέτρινα σπίτια και πανοραμικά μπαλκόνια με θέα στη λίμνη Turano, το μεσαιωνικό Castel di Tora στην κορυφή του βράχου και το ακόμη πιο αρχαίο Colle di Tora, βρίσκονται ακριβώς στην ακτογραμμή.

Υπάρχει, επίσης, μία χερσόνησος που προεξέχει μέσα στη λίμνη, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ένα παλιό μοναστήρι.