Ένα αφιέρωμα στο ελληνικό καλοκαίρι και τις κρυφές γωνιές της χώρας μας όπου κανείς μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του όπως ακριβώς οι Έλληνες δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η βρετανική Telegraph.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα «οι εξωφρενικές και πληθωρικές, ελληνικές διακοπές έχουν να κάνουν με τις απλές απολαύσεις: καλό φαγητό και καλή παρέα σε μια από τις πιο λαμπρές χώρες του κόσμου». Για να μπορέσει, λοιπόν, κανείς να μιμηθεί τον τρόπο που οι ντόπιοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δεν έχουν παρά να ανακαλύψουν τις κρυφές γωνιές της Ελλάδας, που οι ντόπιοι κρατούν μυστικές.

Ποια ελληνικά μέρη συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας

Κίμωλος

Στα πρώτα μυστικά διαμαντάκια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίμωλος, για την οποία αναφέρεται ότι «Αν η Μύκονος αποτελεί πόλο έλξης για τους πλούσιους και διάσημους επισκέπτες της, το κυκλαδίτικο νησί της Κιμώλου, είναι το αντίθετό της. Το μικρό αυτό διαμαντάκι των Κυκλάδων αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση σε παρθένες παραλίες, κάποιες από τις καλύτερες στην Ελλάδα».

Νάξος

Το λιμάνι της Νάξου

Η Νάξος δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα, η οποία συναντάται στη δεύτερη θέση της λίστας και διακρίνεται για τις άφθονες παραλίες και τα υπέροχα ορεινά χωριά της. Όπως αναφέρει το άρθρο «οι Έλληνες επισκέπτες της επιλέγουν την ακτή της Μικρής Βίγλας και το ορεινό χωριό της Χάλκης».

Πρέβεζα

Η γραφική πόλη της Πρέβεζας στη βορειοδυτική Ελλάδα, γεμάτη από αρχαία φρούρια και με κάποιες από τις καλύτερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας ακολουθεί στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας. «Οι Έλληνες έρχονται εδώ για να περιπλανηθούν στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά του 18ου αιώνα, να γευματίσουν στις τοπικές ταβέρνες και να απολαύσουν ολόφρεσκη σαρδέλα».

Ζαγόρι

«Άγρια και γραφική περιοχή που πλαισιώνεται από την οροσειρά της Άστρακας φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αλλά οι Έλληνες συρρέουν εδώ όλο το χρόνο για να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, να απολαύσουν την τοπική φασολάδα και να θαυμάσουν τη λίμνη της Δρακόλιμνης», αναφέρει το άρθρο για το Ζαγόρι.

Σύρος

Η αριστοκρατικη συνοικία Βαπόρια στη Σύρο

Τα ιδιαίτερα τοπικά εδέσματα της Σύρου -ανάμεσά τους το πικάντικο τυρί Σαν Μιχάλη- και το εκπληκτικό θέατρο πραγματικό κόσμημα για το νησί, εμπνευσμένο από τη Σκάλα του Μιλάνου, σε συνδυασμό με τα υπέροχα διατηρητέα βενετσιάνικα κτίσματα στην παλιά πόλη της Ερμούπολης, έκαναν τους συντάκτες του άρθρου να συμπεριλάβουν στο αφιέρωμά τους και την Αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Ανατολική Κρήτη

Η Ελούντα, ο Μόχλος και ο μακρινός Μακρίγιαλος, στην ανατολική Κρήτη, κερδίζουν τις εντυπώσεις του κοινού με την απλόχερη φιλοξενία των κατοίκων τους, τις γραφικές ταβέρνες, την αυθεντική κρητική κουζίνα και την ηρεμία που προσφέρουν, σε αντίθεση με τα πιο δημοφιλή και γνωστά τουριστικά θέρετρα.

Αλόννησος

Μια ώρα βόλτα με βάρκα από τη Σκιάθο, η Αλόννησος αποτελεί το κόσμημα των Σποράδων. Στην καρδιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των Βόρειων Σποράδων, πρόκειται για ένα σπάνιο νησί που φιλοξενεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας. «Ένα εκθαμβωτικό καλειδοσκόπιο από παρθένες παραλίες και μυστικούς όρμους».

Καστελόριζο

Πολύχρωμα σπίτια και γραφικές ψαρότρατες στο λιμάνι στο Καστελόριζου

Ως συναρπαστικό χωνευτήρι Ανατολής και Δύσης παρουσιάζεται το Καστελόριζο, καθώς και ως ένας οικονομικός προορισμός, συγκριτικά με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Το νησί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνδυάζει την απλόχερη ελληνική φιλοξενία με εντυπωσιακά ορεινά τοπία και χωριά με έντονα χρώματα και υπέροχες γεύσεις.

Μέτσοβο

«Το Μέτσοβο είναι ένας οικισμός παραδοσιακών πέτρινων σπιτιών με ιδιαίτερη θέση στις ελληνικές καρδιές» αναφέρει το άρθρο, συμπληρώνοντας ότι «εδώ θα δοκιμάσει κανείς το καλύτερο κοκορέτσι σε όλη τη χώρα».

Σαντορίνη

Αν και πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας, η Σαντορίνη αποτελεί δημοφιλή επιλογή και για τους κατοίκους της Ελλάδας. Ωστόσο, όχι κατά την τουριστική περίοδο. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για ένα νησί με υπέροχη θέα που κόβει την ανάσα, το δημοφιλέστερο ηλιοβασίλεμα της χώρας και μια κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική στους οικισμούς του, οι εικόνες των οποίων ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου.