Ένα από τα καλά που έχει η χώρα μας είναι και το γεγονός ότι λόγω κλίματος το καλοκαίρι μπορεί να πάρει παράταση, ακόμη και δύο μηνών μετά την επίσημη λήξη του στα τέλη του Αυγούστου. Αν, λοιπόν, είστε από εκείνους που δεν χάνουν ευκαιρία και εκμεταλλεύεστε όλα τα σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη για εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού, τα χωριά που ακολουθούν σε Λακωνία και Πήλιο θα σας κάνουν να νιώσετε σαν σε νησί.

Κυπαρίσσι, Λακωνία

Διατηρώντας μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι «κρυμμένο» στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.

Με εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεσαι στους πρόποδες του Πάρνωνα και στην υδάτινη αγκαλιά του Μυρτώου, παραπέμπει περισσότερο σε νησιωτικό προορισμό, ενώ μαγεύει τον επισκέπτη του με την ανόθευτη και παρθένα ομορφιά του.

Το γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό, μεταξύ του Λεωνιδίου και της Μονεμβασιάς, αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Παραλία, τη Μητρόπολη και τη Βρύση (ο παλαιότερος οικισμός). Στην Παραλία τα πάλλευκα, χαμηλά σπιτάκια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις χαρακτηριστικές κεραμιδοσκεπές δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεται σε κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, ενώ πρωταγωνιστούν και στις περισσότερες φωτογραφίες.

Κατηγιώργης, Πήλιο

Το όμορφο ψαροχώρι του Κατηγιώργη συναντάται στο ανατολικότερο άκρο της Μαγνησίας, σε απόσταση 60 χλμ. από τον Βόλο (περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο) ακριβώς απέναντι και πολύ κοντά στις πιο φημισμένες παραλίες της Σκιάθου. Το ήσυχο χωριουδάκι του Πηλίου δημιουργεί στον επισκέπτη του την αίσθηση ότι βρίσεκται σε ένα μικρό και ήρεμο, απομακρυσμένο νησί

Για να προσεγγίσει κανείς τον Κατηγιώργη ακολουθεί την διαδρομή Αγριά- Αργαλαστή και λίγο μετά την Αργαλαστή πινακίδες προς Λαύκο οδηγούν στο χωριό, λίγα χιλιόμετρα μετά το χωριό Προμύρι. Η μικρή και χρυσαφένια αμμώδης παραλία του οικισμού προσκαλεί σε δροσιστικές βουτιές στα καταγάλανα νερά της, ενώ οι παραθαλάσσιες ταβέρνες, για τις οποίες και φημίζεται ο Κατηγιώργης, προετοιμάζουν νόστιμες θαλασσινές λιχουδιές και πληθώρα τσιπουρομεζέδων, τους οποίους σερβίρουν σχεδόν πάνω στο κύμα.