Οι μετακινήσεις πια απελευθερώθηκαν, ο καιρός βοηθά ιδιαιτέρως και ποια καλύτερη αφορμή για μία από τις πρώτες εξορμήσεις από το κλεινόν άστυ, ημερήσιες ή του Σαββατοκύριακου, σε προορισμούς δίπλα στη θάλασσα. Πόλεις ή νησί, ό,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε και με το παραπάνω.

Ναύπλιο

Πάντα επίκαιρο και αγαπημένη επιλογή, όταν έχουμε ξεμείνει από ιδέες, το Ναύπλιο είναι ένας all time classic προορισμός, ο οποίος αποτελεί πειρασμό για μια γρήγορη απόδραση κάθε εποχή του χρόνου. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα οδήγησης, θα βρεθείτε σε ένα γραφικότατο σκηνικό που θα σας σαγηνεύσει με την ομορφιά και τη βαριά ιστορική κληρονομιά του. Περίπατοι στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, βόλτες στην παραλιακή περαντζάδα, βαρκάδα ως το περίφημο Μπούρτζι, αλλά και ανάβαση στο φρούριο του Παλαμηδίου είναι μερικές από τις επιλογές που θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σας.

Αν θέλετε να κάνετε το πρώτο μπάνιο της χρονιάς, δοκιμάστε τις αντοχές σας, επιχειρώντας μακροβούτια στην Αρβανιτιά –την παραλία κάτω από τα βράχια της Ακροναυπλίας που μπορείτε να προσεγγίσετε από την πόλη του Ναυπλίου (και) με τα πόδια– και την παραλία του Τολού (12 χλμ. από το Ναύπλιο), με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά.

Χαλκίδα

Μια ωρίτσα μακριά από την Αθήνα, η φιλόξενη και πάντα ζωντανή Χαλκίδα είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές βόλτες δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί ιδανική επιλογή, αν θέλετε έναν κοντινό προορισμό για να χαλαρώσετε με καφέ και ουζάκι στον ήλιο και να απολαύσετε ωραίους ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην παραλία της, το κομμάτι που ξεκινάει από την Παλαιά Γέφυρα και φτάνει μέχρι το εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι πάνω στο βράχο.

Όσοι δεν θέλουν να μείνουν μόνο στην παραλιακή περαντζάδα, μπορούν να ανηφορίσουν μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα για να απολαύσουν πανοραμική θέα της πόλης και της θάλασσας από ψηλά.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για αποδράσεις αστραπή με θαλασσινή αύρα. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα αυτού του νησιού, που έχει κάτι από παλιά ελληνική ταινία. Εδώ, θα σας τραβήξουν την προσοχή τα πολύχρωμα νεοκλασικά του λιμανιού, η πευκόφυτη ενδοχώρα, οι κολπίσκοι, οι αρχαιολογικοί χώροι και η Παλαιοχώρα, η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού.

Μην παραλείψετε να αγοράσετε φιστίκια Αιγίνης από τα μαγαζάκια και τα κιόσκια δίπλα στο λιμάνι και να γευματίσετε σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και ουζερί στο γραφικό λιμανάκι αλλά και στο φημισμένο ψαροχώρι της Πέρδικας.