Το πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο του πλανήτη δεν είναι αυτό που ενδεχομένως υποθέτει κανείς.

Αλλά το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα της αμερικανικής Τζόρτζια, ένα πολύβουο μελίσσι που φέρνει στη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας πάνω από 107 εκατ. επιβάτες τον χρόνο. Κάπου 300.000 τη μέρα!

Για να υποστηρίξει τέτοιο όγκο, το αεροδρόμιο επιστρατεύει πάνω από 63.000 υπαλλήλους, κάτι που το μετατρέπει αναγκαστικά στον μεγαλύτερο εργοδότη της Τζόρτζια.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο πελώριο είναι το νούμερο, το πιο πολυσύχναστο θεματικό πάρκο του κόσμου, το Magic Kingdom του Disney World, δεν έχει παρά το 1/5 των επισκεπτών τη μέρα.

Το Hartsfield-Jackson είναι επισήμως το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου εδώ και 21 συναπτά έτη. Τα τελευταία 4 χρόνια ξεπερνά μάλιστα τους 100 εκατ. επιβάτες τον χρόνο, αν και χάνει ακόμα από το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο σε όρους συνολικού αριθμού πτήσεων.

Το αεροδρόμιο έχει χτιστεί πάνω σε μια παλιά πίστα αγώνων, την Atlanta Speedway, η οποία ήταν ιδιοκτησίας του παλιού δημάρχου της Ατλάντα, αλλά και ιδιοκτήτη της Coca-Cola, Asa Candler. Λειτούργησε μεταξύ 1909 και δεκαετίας του 1920.

Το αεροδρόμιο είναι τόσο θηριώδες που φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τέχνης μεταξύ των terminals. Και είναι μάλιστα για όποιον επιλέξει να μετακινηθεί με τα πόδια μέσα στο αχανές αεροδρόμιο, αν και οι περισσότεροι προτιμούν το τρένο του αεροδρομίου.

Ο αερολιμένας είναι τόσο κολοσσιαίος που η Starbucks αποφάσισε να ανοίξει 6 καταστήματα στο Hartsfield-Jackson διευκολύνοντας τους πελάτες της…