Συνήθως επισκεπτόμενοι βουδιστικό ναό οι ταξιδιώτες αναμένουν να ζήσουν την ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας που τους χαρακτηρίζει. Υπάρχει όμως κι ένας χώρος λατρείας στην Ταϊλάνδη που είναι πιο κοντά στην «κόλαση».

Ο ναός Wat Mae Kaet Noi, γνωστός ως «Ναός της Κόλασης του Chiang Mai» είναι γεμάτος με γκροτέσκα γλυπτά και εγκαταστάσεις που απεικονίζουν σκηνές βασανιστηρίων στον Κάτω Κόσμο.

Τον έφτιαξε ο βουδιστής μοναχός Pra Kru Vishanjalikon που ήθελε να δείξει στους πιστούς τις συνέπειες της αμαρτίας και πλέον ο ναός έχει γίνει δημοφιλής προορισμός όχι μόνο των τουριστών αλλά ως χώρος για γενέθλια, γάμους και κηδείες!

Ο μοναχός σκέφτηκε την ιδέα της δημιουργίας του ναού ύστερα από ένα όραμα. «Ήθελα να τρομάξω τον κόσμο. Να τους κάνω να φοβηθούν την κόλαση και την αμαρτία, να νιώσουν ντροπή», εξηγεί ο ίδιος.

Η είσοδος στον ναό είναι δωρεάν για όλους όσοι ενδιαφέρονται και αντέχουν να δουν τα «εκθέματα», ακρωτηριασμένα, βασανισμένα, πλημμυρισμένα στο αίμα, να αναπαριστούν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις συνέπειες της αμαρτίας.

Αρχικά η παρουσίαση ήταν πιο «μαλακή» αλλά μετά το 2013 κλιμακώθηκε καθώς προστέθηκαν και ηχητικά εφέ!

Τα γλυπτά δείχνουν τις συνέπειες αμαρτιών όπως η κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών μέχρι την απληστία και το φόνο και κάθε αμαρτία έχει μια σχετική τιμωρία. Για παράδειγμα ο κλέφτης «χάνει» τα χέρια του.

Όσοι αμαρτήσουν σχετικά με το σεξ τιμωρούνται με ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων στο Ναό- μια σαφής προειδοποίηση προς όσους κλίνουν προς τα σεξουαλικά αδικήματα.

Οι πιο άγριες από τις εγκαταστάσεις είναι αυτές που δείχνουν γυναίκες τερματίζουν μόνες τους την κύησή τους- η άμβλωση είναι παράνομη στη χώρα.

lasdkafjja1 lasdkafjja2 lasdkafjja3 lasdkafjja4 lasdkafjja5 lasdkafjja6