Το Hotel Droog δεν μοιάζει με κανένα άλλο ξενοδοχείο. Έχει εστιατόριο, γκαλερί, καταστήματα, φιλοξενεί εκθέσεις και έναν ωραίο κήπο. Μοιάζει συνηθισμένο; Σίγουρα, μα δεν είναι, αφού το ένα και μοναδικό του δωμάτιο δεν αποτελεί την μόνη πρωτοτυπία!

Από τη στιγμή που θα μπεις στη ρεσεψιόν και περιηγηθείς στους κοινόχρηστους χώρους και τον κήπο του Hotel Droog, μέχρι να φτάσεις στο δωμάτιο σου, καταλαβαίνεις τι σημαίνει πραγματικά μοναδική εμπειρία. Οι δημιουργοί του αποφάσισαν να αντιστρέψουν το κλασικό concept των ξενοδοχείων.

Πήραν ένα ιστορικό κτήριο του 17ου αιώνα στην καρδιά του Άμστερνταμ και έφτιαξαν κάτι ξεχωριστό. Φιλοξενεί ένα και μοναδικό δωμάτιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χώροι μοιράζονται ανάμεσα σε γκαλερί τέχνης, εκθέσεις επίπλων, ένα κατάστημα καλλυντικών, μια μπουτίκ ρούχων και αντικειμένων και έναν υπέροχο μικρό κήπο.

Η Droog, βέβαια, είναι ένα διεθνούς φήμης, δυνατό brand στο χώρο του design, αφού σε συνεργασία με σχεδιαστές, συνεργάτες και πελάτες δημιουργεί χρόνια τώρα αντικείμενα, έπιπλα, αξεσουάρ, φωτισμούς και concepts που συναντώνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ουσιαστικά το Hotel Droog είναι ένα πρωτότυπο μπουτίκ εμπορικό κέντρο, που διαθέτει και ένα δωμάτιο φιλοξενίας.

Οι χώροι του Hotel Droog


Το ένα και μοναδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου με πολλά design έπιπλα και αντικείμενα

Στους χώρους του φιλοξενείται μια γκαλερί όπου παρουσιάζονται τα τελευταία επιτεύγματα από τον χώρο του σχεδίου, της τέχνης και της μόδας από δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Ο κήπος μοιάζει με μαγικό παραμύθι και αποτελεί καταφύγιο για πουλιά, έντομα και φυτά. Έχει σχεδιαστεί από τους γάλλους designers Claude Pasquer και Corinne Detroyat, οι οποίοι συνδύασαν πολλά φυσικά και τεχνητά στοιχεία, ένα πραγματικό μίγμα της γαλήνης και της χαράς.

Η τραπεζαρία είναι ένα απλό, κομψό και ευάερο δωμάτιο με θέα στον λουλουδιαστό κήπο. Το μενού περιλαμβάνει απλές τοπικές συνταγές και σπιτικά φρέσκα σάντουιτς, ενώ ακολουθει τη φιλοσοφία για απλά, υγιεινά, νόστιμα πιάτα που δημιουργήθηκαν με καλές πρώτες ύλες και εποχιακά υλικά. Ο τελευταίος όροφος του ξενοδοχείου φιλοξενεί και το μοναδικό του δωμάτιο, που είναι ιδιαίτερα ήσυχο, με άπλετο φυσικό φως και διαθέτει υπνοδωμάτιο, καθιστικό και κουζίνα, ενώ έχει υπέροχη θέα στις στέγες του Άμστερνταμ.

Στο μεγάλο κατάστημα Droog του ξενοδοχείου, πωλούνται έπιπλα και αντικείμενα της εταιρείας. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι συλλεκτικά και έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Hotel Droog. Ένα ακόμη κατάστημα γεμάτο ομορφιά είναι το Beauty Kosmania, που φιλοξενούνται με ιδιαίτερο τρόπο πολλές διεθνείς μάρκες καλλυντικών, όπως και τα ελληνικά Korres. Στο σαλόνι μόδας Kabinet, πωλούνται διάσημες ετικέτες ρούχων, αφού μερικοί από τους καλύτερους σχεδιαστές εκθέτουν εκεί τα σχέδια τους. Θα βρείτε ξεχωριστά κομμάτια από τους Isabel Marant, Maison Martin, αλλά και κοσμήματα και αξεσουάρ.

Info

Διεύθυνση: Staalstraat 7B, Αμστερντάμ
Website: www.hoteldroog.com


Ο κήπος του ξενοδοχείου μοιάζει με εικόνα παραμυθιού


Το ατελιέ μόδας είναι γεμάτο επώνυμες ετικέτες



Ειδικοί ομορφιάς δίνουν πολύτιμες συμβουλές στο Beauty Kosmania