Στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης περνά η Αττική από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η εταιρεία Digea-Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, η οποία έχει αναλάβει την εκπομπή ψηφιακού σήματος για τους επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (21161/08).Έτσι, οι περιοχές που θα επηρεαστούν άμεσα από την αλλαγή είναι η Γλυφάδα, η Άνω Γλυφάδα, η Βούλα, το Πέραμα και ορισμένα σημεία στους πρόποδες του Υμηττού.

Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση ΜPEG4/H.264/AVC.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.