Ένας νεαρός μαθητής από το Κόβεντρι κατάφερε να γίνει ο νεότερος πιστοποιημένος τεχνικός υπολογιστών στον κόσμο, αφού πέρασε επιτυχώς εξετάσεις της Microsoft σε ηλικία μόλις… πέντε ετών!

Ο Ayan Qureshi μπορεί να ξεκίνησε το δημοτικό πριν από λίγους μήνες, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να πάει να δώσει εξετάσεις για να αποκτήσει ένα πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης από τη Microsoft.

Ο Ayan κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένας 6χρονος από το Πακιστάν, ο Mehroz Yawar, καθώς τα γενέθλιά του είναι σε ένα μήνα.

Ο πατέρας του, Asim, του έδειξε για πρώτη φορά έναν υπολογιστή όταν o Ayan ήταν τριών ετών. Τότε συνειδητοποίησε ότι ο γιος του είναι μια φυσική ικανότητα με την τεχνολογία.

Τεχνικός υπολογιστών και ο ίδιος, κατασκεύασε ένα εργαστήριο υπολογιστών στο σπίτι του και ξεκίνησε να προετοιμάζει το γιο του για τις περίπλοκες εξετάσεις της Microsoft.

Μετά από εκπαίδευση πέντε μηνών ο Ayan συμμετείχε στις εξετάσεις μαζί με άλλους… ενήλικες.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον. Θέλει να συνεχίσει και να λάβει μέρος σε πιο προχωρημένα τεστ στο μέλλον, ωστόσο προς το παρόν προτεραιότητα έχει το σχολείο» είπε ο πατέρας του, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

«Του αρέσει να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, όπως κάθε παιδί στην ηλικία του, όμως τώρα έχει αρχίσει να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πώς λειτουργούν τα προγράμματα αυτά» πρόσθεσε.