Μια φωτογραφική μηχανή με ρετρό εμφάνιση και την ικανότητα να καταγράφει εικόνες GIFs, σχεδίασε μια ομάδα μηχανικών.

Η μηχανή ονομάζεται Otto και βασίζεται στην υπολογιστική μονάδα Raspberry Pi. Διαθέτει αισθητήρα 5 megapixel, τεχνολογίας CMOS, που της επιτρέπει να καταγράφει καρέ μέχρι και 2.592 x 1.944 pixels, βίντεο 1080p στα 30 fps, καθώς και βίντεο slow motion βίντεο στα 90 fps. Τέλος, εξοπλίζεται με μια οθόνη OLED.

Φυσικά, η δυνατότητα που κάνει τη συγκεκριμένη μηχανή να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα λήψης GIF, τα οποία ο χρήστης μπορεί άμεσα να τα αποστείλει σε άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi.

Ο έλεγχος της Otto γίνεται και μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphones. Με μερικά «κλικ» ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα να μοιραστεί εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα και να αλλάξει ρυθμίσεις.

Οι σχεδιαστές της Otto αναζητούν χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter για να βγάλουν τη μηχανή στην παραγωγή, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται εάν όλα πάνε καλά για το Δεκέμβριο του ’14.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.