Η κόρη της, τής έδωσε τη… Σοφία και η ανεργία την ώθηση για να δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα «λύσει τα χέρια» σε πολλούς γονείς, παρέχοντάς τους πληροφορίες για την ψυχαγωγία των παιδιών τους και τη δημιουργική τους απασχόληση.

Η δημοσιογράφος-μαμά, όπως υπογράφει στην πρότασή της στον διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», Φωφώ Μπόνιου εμπνεύστηκε από την 5χρονη της κόρη Σοφία, έναν χρηστικό οδηγό για γονείς που αναζητούν διεξόδους με τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Κατέθεσα την εφαρμογή “mazimetopaidi” στον διαγωνισμό (thessaloniki.appsforgreece.eu) με στόχο την ενημέρωση του γονέα για το τι μπορεί να κάνει μαζί με το παιδί του, πρότεινα τη δημιουργία ενός χάρτη με φωτογραφίες από όλες τις παιδικές χαρές και τη σύνταξη ενός καταλόγου, ο οποίος θα περιλαμβάνει τους παιδότοπους και τις παροχές τους καθώς και σχόλια των επισκεπτών» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Φωφώ Μπόνιου.

Άνεργη τα τελευταία δύο χρόνια η Φωφώ Μπόνιου, ύστερα από πολυετή εργασία στην εφημερίδα «Μακεδονία», αποφάσισε να επιλύσει, όπως λέει, τα ζητήματα που βίωνε στην καθημερινότητά της με την κόρη της.

«Αναζητούσα διεξόδους για το παιδί αλλά και για μένα, ήθελα να προσπαθήσω να αλλάξω κάτι στη ζωή μου με μια δημιουργική απασχόληση που ίσως θα μου αποφέρει και κάτι στο μέλλον» σημειώνει.

Άλλωστε, ο διαγωνισμός «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», στοχεύει στην ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία της, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation Greece,OKFN Greece) και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του ΑΠΘ και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Apps4Greece του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας.

«Υπέβαλα την πρότασή μου, εγκρίθηκε και ευελπιστώ να επιλεγεί ανάμεσα στις συνολικά 163 που έχουν ήδη κατατεθεί. Προς το παρόν, είμαι στις πέντε πρώτες όσον αφορά την ψηφοφορία του κοινού, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αντιστοιχεί σε τρία επιπλέον μέλη της Κριτικής Επιτροπής» τονίζει.

Πάντως, η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 15 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση και στις 8 Απριλίου η βράβευση των τριών νικητών.

«Ωστόσο, πέρα από το αν θα είμαι νικήτρια ή όχι, έχω αποφασίσει να υλοποιήσω την ιδέα μου και να δημιουργήσω ένα site, συνδυάζοντας τη δημοσιογραφία με την κατάρτιση ενός χρηστικού οδηγού για παιδιά» καταλήγει η δραστήρια δημοσιογράφος-μαμά.