Οι μεγαλύτερες ταχύτητες ευρυζωνικής διασύνδεσης που έχουν επιτευχθεί ποτέ, καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμής στο Λονδίνο.

Η ταχύτητα που επιτεύχθηκε έφτασε τα 1,4 terabits ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα που επαρκεί για την αποστολή 44 ασυμπίεστων ταινιών υψηλής ανάλυσης σε μόλις ένα δευτερόλεπτο!

Η δοκιμή πραγματοποίησαν σε συνεργασία η γαλλική Alcatel-Lucent και η BT και απέδειξε ότι ο μεγαλύτερος όγκος δεδομένων μπορεί να σταλεί μέσω των υλικοτεχνικών δομών που υπάρχουν σήμερα.

Κάτι τέτοιο επιτρέπει στους παρόχους να αυξήσουν τις παρεχόμενες ταχύτητες, δίχως να απαιτούνται ακριβές αναβαθμίσεις του εξοπλισμού.

Η σύνδεση κατά τη διάρκεια της δοκιμής πραγματοποιήθηκε σε μια απόσταση 410 χιλιομέτρων, μεταξύ του πύργου της BT στο κεντρικό Λονδίνο και του Ίπσουιτς, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους. Οι δοκιμές έγιναν μέσω των καλωδίων οπτικών ινών που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα «υπέρ-κανάλι» μετάδοσης δεδομένων, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της ταχύτητας μετάδοσης κατά 42,5% σε σχέση με τα σημερινά στάνταρ των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η βρετανική Telegraph, οι πελάτες δεν πρόκειται να επωφεληθούν των νέων ταχυτήτων τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.