O Seikou Yamaoka σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Οσάκα.

Χρησιμοποιεί το iPhone του για να φτιάχνει πίνακες με την εφαρμογή ArtStudio.

Τα έργα του μοιάζουν σαν να έχουν δουλευτεί με λαδομπογιές ή ακρυλικά χρώματα, και όχι απλά… με τα δάχτυλά του επάνω στην οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου.

Ένα από τα πιο διάσημα βίντεο με τη δουλειά του που έχει ανεβεί στο διαδίκτυο είναι η δική του εκδοχή από το διάσημο αριστούργημα του ολλανδού καλλιτέχνη Johannes Vermeer «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι».

Ο ιάπωνας καλλιτέχνης δημιουργεί τα έργα του και σε iPad mini ή iPod Touch, ενώ πηγαίνει στη δουλειά του.

Ο ίδιος ξεκίνησε να τα δουλεύει σε iPhone επειδή ερωτεύτηκε τα εργαλεία που του παρείχε η τεχνολογία, απαλλαγμένος από τους περιορισμούς των «παραδοσιακών μεθόδων», όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι αν χρησιμοποιούσε χρώματα θα έπρεπε να περιμένει να στεγνώνει η μπογιά, προτού προχωρήσει.

Εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι είχε την ελευθερία να δημιουργεί τέχνη οποιαδήποτε στιγμή και λέει, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι είναι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον.

Ο Yamaoka έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση με έργα φτιαγμένα σε iPhone φέτος, στην περιοχή Gion του Κιότο, την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι για να θαυμάσουν από κοντά τη δουλειά του.