Με την ολοένα και αυξανόμενη χρήση των οθονών αφής, οι περισσότεροι τείνουμε να ξεχάσουμε τη χρησιμότητα των φυσικών πλήκτρων. Μάλιστα, οι εταιρείες βάζουν όλο και λιγότερα πλήκτρα στις συσκευές τους, αφήνοντας την επαφή με το χρήστη να γίνεται μέσω της οθόνης.

Ο Nimrod Back και η ομάδα του θέλουν να αντιστρέψουν την τάση αυτή και έτσι εργάζονται στην προσθήκη ενός εξτρά πλήκτρου στις Android συσκευές, εν είδη ξεχωριστού gadget.

Το προϊόν που σχεδιάζουν ονομάζεται Pressy και προσαρμόζεται στη θύρα των ακουστικών, επιτρέποντας την άμεση πρόσβαση και έλεγχο σε κάθε είδους λειτουργία.

Σε συνδυασμό με το σχετικό λογισμικό, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ πλήθους λειτουργιών που θα ελέγχει το κουμπί. Έτσι, μπορεί να ανάβει το φακό, να τραβά φωτογραφίες, να ανεβάζει αρχεία στα κοινωνικά δίκτυα ή ακόμη και να καλεί μια συγκεκριμένη επαφή.

Μάλιστα, είναι εφικτή η επιλογή πολλαπλών λειτουργιών με συνδυασμό τύπων πίεσης. Για παράδειγμα, με δύο σύντομες πιέσεις του πλήκτρου η συσκευή θα καλεί κάποιον φίλο και με δύο παρατεταμένες θα τραβά φωτογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pressy σχεδιάζεται μόνο για συσκευές Android και όχι iOS. «Δεν θα διαθέσουμε εφαρμογή iOS για το Pressy», λέει ο Back.

Όσο για το πλήκτρο, μοιάζει με ένα κοινό βύσμα ακουστικών με τη διαφορά ότι αντί για καλώδιο καταλήγει σε ένα μικρό κουμπί. Όταν ο χρήστης θέλει να συνδέσει τα ακουστικά, δεν έχει παρά να αφαιρέσει το κουμπί και να το τοποθετήσει στην ειδική θήκη, η οποία προσαρμόζεται σε μπρελόκ. Επιπλέον, αν τα ακουστικά διαθέτουν κάποιο κουμπί, το Pressy συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με τη βοήθεια του συγκεκριμένου κουμπιού!

Η ομάδα αναζητά χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter προκειμένου το προϊόν να βγει στην παραγωγή.