Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του για το Android, το Vine κατάφερε να ξεπεράσει το Instagram στη συνολική χρήση του από τους χρήστες του Twitter, σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας Topsy.

Τη στιγμή που τα νούμερα του Instagram παρέμειναν στάσιμα τον περασμένο μήνα, το Vine παρουσίασε συνεχή άνοδο. Φυσικά, σε αυτό έπαιξε ρόλο η διάθεση της εφαρμογής και σε ακόμα μία πολύ δημοφιλή πλατφόρμα, κάνοντας την εφαρμογή διαθέσιμη σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της αγοράς.

Την περασμένη Παρασκευή οι συνδέσεις με την πλατφόρμα του Vine έφτασαν τα 2.5 εκατομμύρια, τη στιγμή που το Instagram έμεινε στα 2.2 εκατομμύρια.

Ωστόσο, το Instagram, εξακολουθεί να παραμένει μπροστά από το Vine στη λίστα της Google με τις κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές για την πλατφόρμα της. Επίσης, αν δεν μάθουμε τα επίσημα δεδομένα από τις δύο εταιρίες, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εγκυρότητα των μετρήσεων.

Για τη στασιμότητα του Instagram είναι πολύ πιθανό να έπαιξε ρόλο, η άρνηση της εταιρίας να ενσωματωθεί με τις Twitter Cards, ενώ μετά τη δημιουργία ξεχωριστών λογαριασμών στην υπηρεσία, το Instagram διέκοψε τον εύκολο διαμοιρασμό των φωτογραφιών μέσω Twitter, γεγονός που είναι λιγότερο βολικό για τον χρήστη.

Αντίθετα το Vine, που ανήκει στο Twitter, σίγουρα μπορεί αν κερδίσει έδαφος, με βάση την καλύτερη ενσωμάτωση με το κοινωνικό δίκτυο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.