Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν με την Google να φτάνει σε συμφωνία με τη Waze, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρία από το Τελ Αβίβ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Το ύψος της συμφωνίας κυμάνθηκε από 1,1 έως 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις δύο εταιρίες να ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να καταφέρουν να προσφέρουν ακόμα καλύτερη εμπειρία χαρτογράφησης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ανοίγονται για τον εμπλουτισμό των Google Maps. Η προσθήκη ανανεωμένων πληροφοριών για την κίνηση αλλά και την ενίσχυση του Waze με τις δυνατότητες αναζήτησης της Google», τόνισε σε δηλώσεις του ο Brian McCledon της Google.

Από τη μεριά της η διοίκηση της Waze, μέσω του CEO της εταιρίας Noam Bardin, τονίζει πως είναι ενθουσιασμένοι που θα εργαστούν με την ομάδα ανάπτυξης των Google Maps στην εξέλιξη και ανάπτυξη του καλύτερου συστήματος χαρτογράφησης στον κόσμο.

Επιπλέον, αναφέρεται πως ουσιαστικά τίποτα δεν θα αλλάξει στη λειτουργία της υπηρεσίας, αφού θα διατηρηθεί η κοινότητα των 50 εκατομμυρίων χρηστών, το όνομα αλλά και ο οργανισμός.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως πρόκειται για την τέταρτη εξαγορά άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Google. Είχαν προηγηθεί αυτές του YouTube, της Motorola Mobile αλλά και του DoubleClick.