Μπορεί τα χαρακτηριστικά του Playstation 4 να είχαν ανακοινωθεί ήδη από το Φεβρουάριο, ωστόσο η νέα παιχνιδομηχανή κράταγε κρυφή την εμφάνιση αλλά και την τιμή της.

Το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε την εμφάνιση του Playstation 4, «αποτραβήχτηκε» καθώς η νέα κονσόλα αποκαλύφθηκε στην έκθεση E3. Το ίδιο συνέβη και με την τιμή, καθώς στην αμερικανική αγορά θα κοστίζει 399 δολάρια, κάτι που το καθιστά φτηνότερο κατά 100 δολάρια από το μεγάλο ανταγωνιστή, Xbox One της Microsoft.

Αναφορικά με την εμφάνιση, θυμίζει μια διογκωμένη εκδοχή της δεύτερης γενιάς της κονσόλας. Το παραλληλόγραμμο κουτί με τις έντονες γωνίες δείχνει αρκετά μοντέρνο, και παράλληλα μικρότερο από το Xbox One.

Αναφορικά με τους τίτλους, η συσκευή της Sony θα υποστηρίζει μεταχειρισμένα παιχνίδια χωρίς να απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στους νέους τίτλους που παρουσίασε η Sony περιλαμβάνονται τα «The Order», «Killzone: Shadow Fall», «Infamous: Second Son» και «The Dark Sorceror».

Εντυπωσιακά είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας με τον 8πύρνηνο επεξεργαστή X86 AMD Jaguar να ξεχωρίζει. Παράλληλα, ο επεξεργαστής γραφικών από τη Radeon αποτελείται από 18 επεξεργαστικές μονάδες που θα είναι ικανές να φτάσουν τα 1.84 teraflops!

Θα εξοπλίζεται με 8GB μνήμης GDDR5 RAM, WiFi, Bluetooth 2.1, HDMI και μονάδα Blu-ray.

Δείτε φωτογραφίες του νέου Playstation 4…